Președintele USR PLUS Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, despre cazul Teodora Munteanu: O demisie ar fi binevenită. A renunțat la motocicletă, iar tombola va fi reluată


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene USR PLUS Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a declarat, miercuri, la Analiza de Seară de la News Bucovina că în cazul viceprimarului Teodora Munteanu situația ar fi trebuit să se închidă prin demisia acesteia.

El a spus că în cursul zilei de marți Biroul Municipal al USR PLUS Suceava a discutat cazul și că, în ciuda reproșurilor dure aduse acesteia, s-a decis să se propună sancționarea cu mustrare scrisă.

„E prea blândă (sancțiunea n.r.) după părerea mea”, a spus liderul USR PLUS Suceava care a menționat că acest caz va fi discutat joi seara în Biroul Județean al USR PLUS Suceava care va decide o propunere de sancționare care să fie înaintată Biroului Național, cum ar fi ridicarea sprijinului politic sau suspendarea din partid.

„O demisie ar fi binevenită. Este un act unilateral, nu poate fi impusă cuiva. Demisia e un gest absolut normal. Necesar”, a spus Mîndruță.

El a anunțat că Munteanu renunță la motocicletă și că a notificat, miercuri, organizatorii în acest sens.

„Organizatorii vor organiza o nouă tombolă”, a spus senatorul Mîndruță care a menționat că în urnă vor fi introduse taloanele, mai puțin cel completat de Teodora Munteanu, iar motocicleta va ajunge la cineva care și-a dorit-o.

Liderul USR PLUS Suceava a apreciat că Teodora Munteanu a acționat imatur politic.

„Din păcate asta am văzut la Teodora Munteanu: imaturitate politică. Nu a fost rea-voință. M-a deranjat poziționarea de după. O perioadă destul de lungă își dorea să păstreze motocicleta”, a spus senatorul.

El a subliniat că se delimitează în totalitate de ceea ce s-a întâmplat.

„Au fost doar erori repetate”, consideră liderul USR PLUS Suceava.

Senatorul Gheorghiță Mîndruță și-a cerut scuze pentru situația creată.

El a explicat că nu a avut imediat o poziție clară pentru că a evitat să a dorit să aibă toate datele problemei și să nu facă declarații la cald într-un asemenea subiect, dar că își menține și acum prima impresie, cea că Teodora Munteanu nu trebuia să participe la respectiva tombolă.

„Astfel de lucruri nu ne caracterizează, nu sunt tolerate și nu vor fi tolerate nici pe viitor. Suntem un partid responsabil și vrem să ducem la capăt ceea ce am promis în campania electorală și prin programul de guvernare”, a conchis Gheorghiță Mîndruță.


Intră acum și în grupul de