Constantin Severin si-a lansat romanul de dragoste “Iubita lui Esto”


Intră acum și în grupul de

Suceveanul Constantin Severin, artist plastic şi scriitor, şi-a lansat luni seara primul volum de proză, romanul de dragoste “Iubita lui Esto”. Evenimentul prilejuit de lansarea cărţii a avut loc la galeria de artă “City Gallery” din incinta Shopping City Suceava şi a fost prezentat de scriitoarea Angela Furtună şi criticul Rodica Mureşan.

“Iubita lui Esto” a apărut la editura “Curtea Veche” şi vorbeşte despre o frumoasă poveste de dragoste care-i are ca protagonişti pe scriitorul argentinian Ernesto Sabato (Esto) şi tânăra fiziciană Maria Rustin, româncă, bucovineanca la origini. În martie 1975, faimosul scriitor argentinian se îndrăgosteşte, în jurul vârstei de 60 de ani, de Maria, de 36 ani. Povestea dintre cei doi este marcată de pasiunea emanată de oraşul tangoului, o imensă dorinţă de comunicare şi facilitată de apariţia unei noi tehnologii, faxul.

În discursul său, scriitoarea Angela Furtună a catalogat proaspăta apariţie editorială ca fiind “o carte care merită toată atenţia”. Tot ea a vorbit despre firul epic al romanului, care emană exotism şi magie.

Rodica Mureşan a apreciat romanul ca fiind “o scriere vitraliu, cu fragmente epistolare complementare, care formează ansamblul unei poveşti de dragoste.”

Despre primul roman al lui Constantin Severin s-au spus doar lucruri bune, iar autorul s-a arătat emoţionat şi încântat de prezenţa la lansare a prietenilor şi publicului de calitate.

După ce a mulţumit organizatorilor evenimentului, Alexandria Librării şi Shopping City Suceava, Constantin Severin şi-a exprimat convingerea că “această carte îşi va alege singură publicul”, încheind cu precizarea că evenimentul a fost prilej de sărbatoare pentru el, sărbătoare ce nu era posibilă fără persoanele care i-au fost alături la devenirea ca prozator, la lansarea primului roman.


Intră acum și în grupul de