Handmade-ul – “Not made in China”


Intră acum și în grupul de

Sucevenii iubitori de podoabe sau obiecte de decor create manual au avut parte în acest weekend de o nouă întâlnire cu “handmade-ul”, cu prilejul deja tradiţionalului Târg Handmade, care se desfăşoară la Iulius Mall Suceava.

Cercei şi mărgele modelate în lut, confecţionate din lemn, piele sau alte materiale, accesorii din mătase şi tul, broşe fantezie, coliere extravagante, genţi, obiecte de îmbrăcăminte tricotate, costume tradiţionale, ouă încondeiate, obiecte din sticlă, toate acestea au putut fi admirate sau achiziţionate timp de trei zile de la parterul mall-ului sucevean.

În ciuda temperaturilor extreme de ridicate ce s-au înregistrat în ultima perioadă şi i-au ţinut pe locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ în casă sau i-au “fugărit” în locuri umbroase, artizanii nu s-au plâns de lipsa de vizitatori.

Diana Radu, creator de produse handmade, a declarat pentru NewsBucovina că vânzările au fost destul de bune, în ciuda caniculei şi buzunarelor modeste ale sucevenilor.

Aşa cum era de aşteptat, reprezentantele sexului frumos au vizitat în număr mare standurile expoziţionale, pentru a-şi mări colecţia de bijuterii şi accesorii cu noi obiecte create manual, care ies în evidenţă prin unicitate, şi care, spre bucuria sucevencelor, au putut fi achiziţionate la preţuri potrivite fiecărui buzunar. Costul unui astfel de accesoriu porneşte de la 5 lei şi poate depăşi şi 100 lei.

Una dintre piesele de rezistenţă ale târgului au fost săpunurile naturale, create manual, care au în compoziţie uleiuri vegetale, ceară de albine, argilă, uleiuri esenţiale şi flori uscate.

Aşa cum am mai menţionat într-un material anterior, produsele expuse la acest gen de târguri nu sunt întotdeauna lucrate manual. Printre artizanii veritabili se găsesc şi o serie de comercianţi care se autointitulează “meşteri” sau “creatori populari” şi care comercializează produse “made in China”, sub denumirea de produs handmade, “creat 100% manual”.

Pentru a protesta într-un fel şi pentru a atrage atenţia vizitatorilor, câţiva comercianţi au expus, pe lângă produse, şi asigurarea “NOT MADE IN CHINA”.


Intră acum și în grupul de