Pensionarii suceveni isi vand cartile din cauza saraciei


Intră acum și în grupul de

“Oamenii în vârstă au început să îşi vândă cărţile din bibliotecă din lipsa banilor. În fiecare săptămână, bătrânii vin cu câte o sacoşă de cărţi la anticariat, pentru a face rost de câţiva bănuţi pentru cheltuielile zilnice”, a declarat anticarul Andreea Tudosiu pentru NewsBucovina.

Aceasta este situaţia în care au ajuns bătrânii suceveni. În ciuda faptului că iubesc cărţile şi au crezut că nu se vor despărţi vreodată de ele, bătrânii îşi golesc biblioteca pentru a face rost de câţiva bănuţi. La anticariat, ei primesc pe o carte în jur de 5 lei, preţul unui volum pornind de la 2 lei şi ajungând până la câteva zeci de lei.

O veste bună este aceea că, în ciuda faptului că internetul a minimizat pasiunea cititorilor faţă de volumele tipărite, sucevenii nu renunţă la lectură şi de aceea, conform declaraţiilor Andreei Tudosiu, mai fac câte o vizită la anticariat, pentru a-şi achiziţiona o carte.

Cele mai căutate volume sunt cele de beletristică, în special autorii străini. Şi volumele de matematică se vând bine la anticariatul din Suceava, de pe strada Mihai Viteazu, fiind urmate de literatură străină, în special literatură engleză.

Cei mai mulţi vizitatori ai magazinului de carte au peste 30 de ani şi caută să cumpere cărţi scrise de autori foarte cunoscuţi, cum ar fi: Tolstoi, Dostoievski, Sadoveanu, Eminescu, Rebreanu, Umberto Eco, A. Dumas etc.

Din detaliile pe care le-am primit de la anticarul Andreea Tudosiu, putem spune că sucevenii nu citesc poezie, pentru că aceste volume nu se vand absolut deloc.

Aşadar, o parte din suceveni continuă să citească şi vizitează anticariatul pentru a achiziţiona titluri noi iar, din nefericire, o parte din suceveni, bătrânii, sunt nevoiţi să renunţe la volumele pe care le-au cumpărat şi le-au îngrijit o viaţă întreagă, pentru a reuşi să supravieţuiască de pe o zi pe alta.


Intră acum și în grupul de