Inspectorul școlar general adjunct Ciprian Anton ar fi inclus și primarii în comisiile de concurs pentru posturile de directori de școli: Din semestrul al doilea vom fi mai liniștiți. Vom avea directori de școli care se vor gândi să își facă treaba.


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general adjunct al județului Suceava, Ciprian Anton, a declarat, marți, la emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina, că declanșarea concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și directori adjuncți din unitățile școlare sucevene va aduce liniștea de care au nevoie unitățile școlare.

El a spus că toate posturile de director din județ sunt scoase la concurs.

„În perioada următoare, până pe 26 septembrie, colegii noștri  profesorii, care îndeplinesc anumite condiții din metodologia apărută și transmisă către ei, se pot înscrie online”, a spus Ciprian Anton.

Potrivit acestuia, demararea acestui concurs și ocuparea lui de către persoane competente și responsabile, va aduce liniștea de care au nevoie unitățile școlare din județul Suceava.

”Eu sunt de anul trecut în această funcție, dar de atunci încontinuu, de fiecare dată când ajungem în luna septembrie avem doi-trei directori care se schimbă. Când ajungem în ianuarie, iar se schimbă câțiva. Când ajungem din nou în august se întâmplă același lucru. Să știți că avem și cazuri punctuale în județul Suceava, din cele 279 de unități școlare, nu li s-au mai prelungit mandatele unui număr de 44 de directorii. Nu i-a dat nimeni afară. Așa cum spunea și domnul ministru Sorin Câmpeanu, de preferat ar fi fost să existe continuitate”, a declarat inspectorul școlar general adjunct.

El a explicat că în cazul celor 44 de directori cărora nu li s-a prelungit mandat  au existat situații punctuale cum ar fi pensionarea anumitor cadre didactice, ori că unii au ajuns să dețină o funcție în cadrul ISJ și atunci și-au pierdut locul de director.

„Într-adevăr, am avut și peste 20 de situații punctuale pentru management defectuos. Într-o relație cu Inspectoratul Școlar, conducerea nu a fost mulțumită de unele lucruri. Au fost directorii pe care i-am căutat de trei-patru ori pentru o hârtie și nu reușeam să relaționăm”, a spus Anton.

Potrivit acestuia, speranțele în acest concurs pentru ocuparea posturilor de director sunt mari pentru ISJ Suceava.

”Odată cu 22 decembrie vom fi și noi mai liniștiți. Începând cu semestrul II, vom avea directori care se vor gândi să își facă treaba. Trebuie să existe o relație foarte bună cu comunitatea.De ce să nu recunoaștem și aceste aspecte? Dacă era după mine, eu ii puneam în aceste comisii de concurs și pe edili, pentru că ei știu cel mai bine ce să ceară acelei persoane”, a mai spus Ciprian Anton.


Intră acum și în grupul de