Coordonatorul județean pentru Covid-19, dr. Alexandru Calancea: O soluție pentru gestionarea eficientă a valului 4 al pandemiei ar fi ca Spitalul Fălticeni să devină pentru scurt timp spital-Covid.Ar aduce un plus de 250 de paturi pentru patologia Covid


Intră acum și în grupul de

Cel mai proaspăt spital inaugurat în județul Suceava, Spitalul Municipal Fălticeni, și transformarea acestuia în spital Covid, ar putea fi o soluție în gestionarea eficiență a valului 4 al pandemiei, a declarat dr. Alexandru Calancea, Coordonatorul patologiei COVID-19 la nivelul județului și managerul Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

”Am propus încă de la începutul aceste pandemii ca Spitalul din Fălticeni să de vină temporar spital COVID-19. Nu o spun cu răutate, lumea ar trebui să înțeleagă că este obligatoriu să fim solidari, pentru că absolut toți din acest județ, indiferent de culoare politică, de instituția pe care o coordonăm sau din care facem parte”, a spus dr. Calancea.

Transformarea, pentru o perioadă scurtă de timp, a Spitalului Municipal din Fălticeni în spital care tratează patologia COVID-19, ar rezolva problema iminentă a numărului de paturi disponibile de la nivelul județului, care de la zi la zi scad, datorită numărului tot mai mare de pacieți depistați pozitiv.

„Singura soluție în acest val al patrulea, din punctul meu de vedere, și îmi asum cea ce spun, pentru o perioadă scurtă de timp, chiar dacă este neplăcut, Spitalul Municipal Fălticeni ar trebui să preia cazurile de COVID-19. Acest lucru, ar aduce un plus de 250 de paturi pentru pacienții depistați pozitiv în județ, de asemenea ar aduce un plus de 12 paturi pentru ATI”, a spus Alexandru Calancea.

El a explicat că în curând vor intra din nou ”joc” și spitatele de la Vatra Dornei și Gura Humorului.

”Astăzi, la momentul în care vorbim noi, mai avem 44 de paturi libere în județul Suceava. S-au deschis școlile, consideram că vom avea și de acolo o creștere, pentru că această nouă tulpină Delta afectează în principal personalele mai tinere. dar și copii. În acest ritm, nu vom face față, de aceea am hotărât în aceste două ședințe ale  CJSU ca Spitalul Vatra Dornei, să reintre în joc cu un număr de 22 de paturi, pe care le-a avut și în celelalte valuri pandemice și pentru care eu mi-am asumat toate criticile. Totodată va reintra în circuit și Spitalul Gura Humorului cu încă 44 de paturi, iar dacă acesta este trendul, mai aducem poate încă 50 de paturi, dar mai mult de o săptămână nu putem merge așa”, a mai declarat dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de