Zilele Sucevei, editia 2010


Intră acum și în grupul de

Ediţia de anul acesta a “Zilelor Sucevei 2010” va debuta joi, 24 iunie şi se va încheia vineri, 25 iunie. Deşi în anii trecuţi durata şi bugetul acestei manifestări era unul mai mare, anul acesta municipalitatea a alocat doar 50.000 de lei pentru organizarea Zilelor Municipiului Suceava, o parte din bani provenind din fonduri de la sponsori. Majoritatea spectacolelor vor fi susţinute de trupe locale de muzică populară, pop şi rock.

Sucevenii vor avea parte şi în acest an de distracţie, din programul manifestărilor făcând parte un târg de Sânziene, care va deschide această ediţie a “Zilelor Sucevei”, joi, la ora 13:30, pe esplanada Casei De Cultură, şi un festival folk în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Programul zilei de joi va continua cu un moment susţinut de Fanfara Primărie Suceava, de la ora 14:00 iar de la ora 15:00, pe esplanada Casei de Cultură se vor acorda diplome de onoare “Cuplurilor de Aur” din Suceava, echipei de volei CSMLPS Suceava şi elevilor olimpici.

La ora 15:30 formaţia “Balada” va susţine un recital iar la ora 16:30 publicul prezent în centrul Sucevei va putea urmări evoluţia unor formaţii de amatori din localităţile: Sf. Ilie, Moara, Bosanci, Mihoveni, Mălini, Pârteşti, Fundu Moldovei, care vor evolua sub genericul “De la noi din Bucovina”.

Seara se va încheia cu Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”, alături de care vor urca pe scenă: Margareta Clipa, Laura Lavric, Sorin Filip, Dana Dăncilă, Gheorghe Finiş, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic. Vor mai cânta pentru suceveni şi Angelica Flutur, Adriana Bucevschi, Gheorghe Rotaru şi Alexandru Brădăţan.

Vineri, cei interesaţi vor putea să viziteze “Târgul de Sânziene”, de la ora 10:00. La ora 16:00, sucevenii pot participa la spectacolul “Cântă Suceava”, susţinut de elevi şi tineri artişti de la Palatul Copiilor, Colegiul “Petru Rareş” şi Colegiul Naţional de Artă “Ciprian Porumbescu”.

Spre seară, la ora 19:00, pe esplanada Casei de Cultură vor evolua câteva formaţii de muzică pop şi rock din judeţ, printre care: formaţia “Arhaic” din Câmpulung Moldovenesc, “GHG” din Gura Humorului şi trupa “Odyssey” din Suceava.

De la ora 21:00, pe scena amenajată în centrul Sucevei va urca invitata specială a evenimentului, Elena Gheorghe. Totodată, fanii muzicii folk pot participa la Festivalul folk “La Suceava, în Cetate”, ce se va desfăşura în Cetatea de Scaun a Sucevei, de la ora 20:00.

Ediţia 2010 a “Zilelor Sucevei” se va încheia cu deja tradiţionalul foc de artificii.
Manifestarea coincide cu Hramul mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, când în municipiu vin zeci de mii de pelerini pentru a participa la Sfânta Liturghie şi pentru a se ruga la moaştele sfântului.


Intră acum și în grupul de