Poliția Suceava infirmă că ar fi cerut închiderea toaletelor de pe șoseaua de centură a Sucevei până la finalizarea anchetei privind un posibil furt


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în cazul toaletelor de pe șoseaua de centură a Sucevei există un dosar penal privind infracțiunea de furt, dar că aceasta nu împiedică refacerea lucrărilor și darea în folosință a toaletelor așa cum susține DRDP Iași.

La solcitarea News Bucovina, comisar șef Ionuț Epureanu a explicat că în cazul toaletelor de pe șoseaua de centură este deschis un dosar penal din luna iunie privind infracțiunea de furt.

Potrivit acestuia, în luna iunie 2021 un reprezentant al DRDP Iași a constatat că în toaletele de pe șoseaua de centură lipsesc o parte dintre obiectele prevăzute în procesul-verbal de recepție a lucrării, fiind făcută o sesizare la Poliția Ipotești, reclamând o pagubă de circa 50.000 de lei.

Conform cercetărilor, constructorul a finalizat lucrarea în luna septembrie 2020, dar predarea și recepția s-au făcut abia în luna aprilie 2021 în baza unui document și fără verificarea la fața locului, iar fapta de furt ar fi putut fi comisă în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.

Comisarul șef a menționat că în acest caz se fac în continuare verificări.

„Nimeni nu a impus să nu poată trece la refacerea lucrărilor și nici ca toaleta să stea închisă”, a conchis comisar șef Ionuț Epureanu.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a transmis, luni, că toaletele din parcarea de pe Varianta Ocolitoare Suceava la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni sunt indisponibilizate temporar, în urma unei infracțiuni de furt ce face la acest moment obiectul unui dosar întocmit de Poliție.

News Bucovina a semnalat în urmă cu două săptămâni că toaletele respective sunt nefuncționale, dar și că zona este nesalubrizată.

DRDP Iași a transmis însă că situația a fost generată de o infracțiune de furt și că s-ar face cercetări.

„Din acest motiv, recomandarea DRDP Iași este aceea de folosire a toaletelor ecologice instalate provizoriu, până la finalizarea cercetărilor de către organele în drept. Menționăm că persoanele aflate în tranzit au la dispoziție celălalt grup social, perfect funcțional, situat la ieșirea de pe Varianta Ocolitoare Suceava spre Pătrăuți”, arată DRDP Iași.


Intră acum și în grupul de