VIDEO//Tiberiu Boșutar îi anunță pe transportatorii de lemn că va fi cu ochii pe fotografiile încărcate în SUMAL 2: Cei care nu au fotografiile conforme vor fi reclamați la 112


Intră acum și în grupul de

Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boșutar a anunțat, vineri, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că în perioada următoare va urmări cu mare atenție fotografiile pe care transportatorii de lemn le încarcă în programul SUMAL 2 pentru că acestea trebuie să fie clare și să prezinte întreaga încărcătură, în caz contrar fiind suspiciune de transport ilegal.

Boșutar a spus în cadrul emisiunii în care a fost prezent și purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, că va transmite tuturor celor care sunt preocupați de apărarea pădurii să verifice fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2, iar cele neconforme să fie sesizate la 112.

Comisarul șef Ionuț Epureanu a confirmat că fotografiile neconforme ale încărcăturilor sunt motiv de apelare în sistemul 112.

Boșutar a explicat că își dorește ca toți transportatorii de lemn să fie corecți pentru a se reduce infracționalitatea silvică.

„Din moment ce în România avem probleme și se discută de milioane de metri cubi care dispar anual trebuie toți să înțelegem că măsurile, chiar dacă uneori par prostești, nu avem ce face și trebuie să ne supunem până reducem volumul de infracționalitate pentru că nu vrem să facem circ tot restul vieții”, a spus activistul de mediu sucevean.

El a subliniat că își dorește ca în „România normală nu trebuie să vrei să furi”

Boșutar a anunțat că va solicita tuturor activiștilor să reclame transporturile care nu au fotografiile conforme.

„În seara asta îi anunț pe toți românii interesați de acțiuni menite să reducă fenomenul de tăieri ilegale. Avem pârghii legale prin care să reclamăm și se pot sancționa transporturile a căror documente din aplicația SUMAL 2 nu au fotografii conforme”, a spus Boșutar.

El a subliniat că, potrivit prevederilor legale, fotografia efectuată din spate trebuie să cuprindă întreaga încărcătură și numărul de înmatriculare.

„Începem campania de identificare a transportatorilor suspecți”, a spus Boșutar care a explicat că fotografia trebuie să conțină întreaga încărcătură și nu doar părți.

Activistul de mediu a mai spus că sunt bune și acțiunile care reclamă depășirea de tonaj, dar că aceasta nu are prea multă legătură cu furtul de lemn pentru că poate fi camionul supraîncărcat, dar lemnul să aibă proveniență legală.


Intră acum și în grupul de