Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan spune că, personal, nu este de acord cu introducerea certificatului verde: Sunt unele măsuri pe care trebuie să le luăm, uneori, cu inima strânsă


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că, personal, nu ar fi de acord cu introducerea certificatului verde Covid, dar că sunt unele măsuri ce trebuie luate chiar dacă sunt adoptate „cu inima strânsă”.

Bălan a spus că este o decizie la nivel european ca acest certificat verde să exsite.

El a arătat că PNL va lua o decizie privind susținerea acestui document în grupurile parlamentare reunite

Parlamentarul sucevean a menționat că fiecare dintre parlamentari a primit mii de mesaje, sute de telefoane și au avut ore întregi de discuții cu cetățenii care sunt împotriva acestui certificat verde și împotriva vaccinului în general.

„Să nu credeți că cetățenii aceștia nu-și găsesc până la urmă rezonanța la noi”, a spus Ioan Bălan.

El a menționat însă că România trebuie să se alinieze deciziilor europene.

„Uneori suntem tributari deciziilor de la nivel european, a Comisiei Europene, a Parlamentului European și trebuie să luăm decizii în zona aceasta de membru al UE. Uneori cu inima strânsă”, a spus Bălan.

El a menționat că dacă ar fi fost o decizie „pe persoană fizică”, răspunsul lui la instituirea certificatului verde ar fi fost nu, dar că decizia va fi cea a coaliției de guvernare.


Intră acum și în grupul de