Sanctuarul Maicii Domnului din Cacica, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi, in zilele de 14 si 15 august


Intră acum și în grupul de

Mii de pelerini şi turişti se vor strânge şi anul acesta la Sanctuarul Maicii Domnului din Cacica, în zilele de 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, când credincioşii se vor putea ruga la icoana Maicii Domnului “Madona Neagră”, care a fost restaurată de curând după aproape 300 de ani.

La Cacica vor fi prezenţi sâmbătă şi duminică atât pelerini români cât şi credincioşi din Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Italia. La iniţiativa PS Petru Gherghel, copiii şi adolescenţii din Dieceza de Iaşi vor participa anul acesta la pelerinaj. Această iniţiativă este legată şi de pelerinajul internaţional al ministranţilor care a avut loc la Roma în perioada 2-4 august 2010.

La sărbătoare vor lua parte copiii şi adolescenţii din dieceză, cei care au participat la campusurile parohiale, la campusurile vocaţionale şi la diferitele iniţiative estivale, precum şi ministranţii. Tinerii, care în mod tradiţional se întâlneau pentru pelerinajul tinerilor, au fost invitaţi să îşi ofere disponibilitatea ca voluntari.

În programul pelerinajului din 14 august este inclusă, de la ora 12, Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel şi animată de copiii, iar de la ora 15 va fi Festivalul Copiilor, urmat, la ora 16.30, de binecuvântarea euharistică. Seara se va încheia cu Sfânta Liturghie de la ora 18:00, care va fi ca de obicei animată de tineri.

Privegherea mariană cu lumânări de la ora 22:00 reprezintă pentru pelerini apogeul ajunului sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Rugăciuni şi cântece mariane se vor înălţa din inimile pelerinilor. Celebrarea va fi prezidată de PS Petru Gherghel.

“Vă spun tuturor că Iisus vă aşteaptă la ziua voastră comună: Vara împreună la Cacica. Maica Sfântă vrea să vă ia sub mantia ei ocrotitoare, iar noi, păstorii voştri, vă aşteptăm să vă îmbrăţişăm şi, cu inimi pline de preţuire şi de iubire, vă vom prezenta Maicii Domnului, împreună cu toţi cei dragi ai voştri”, transmite PS Petru Gherghel credincioşilor.


Intră acum și în grupul de