“Zilele si noptile Humorului” vor fi gazduite anul acesta de Complexul de Agrement Arinis


Intră acum și în grupul de

“Zilele Humorului”, ediţia 2010, se vor desfăşura anul acesta între 2 şi 5 septembrie. În premieră însă, manifestările dedicate sărbătorii oraşului vor avea loc în aria Complexului de Agrement Ariniş, inaugurat la începutul lunii mai.

Pornind de la premisa că dificultăţile cauzate de criza economică pot fi depăşite prin utilizarea cu înţelepciune a atuurilor de care dispune comunitatea, organizatorii intenţionează să genereze o creştere semnificativă a interesului turistic faţă de zona Gura Humorului, prin promovarea noilor oferte de agrement ale localităţii. Mai mult, “prin calitatea manifestărilor înglobate în sărbătoarea multiculturală anuală de la Gura Humorului, se urmăreşte confirmarea statutului de capitală culturală zonală, câştigat prin eforturile din anii anteriori”, adaugă organizatorii.

Edilul-şef al oraşului, Marius Ursaciuc, a declarat pentru NewsBucovina.ro că locaţia de desfăşurare a evenimentului a fost schimbată pentru că le-a promis humorenilor că, atunci când se va putea, sărbătoarea oraşului se va desfăşura la Ariniş. Ursaciuc a adăugat că “Zilele Humorului” se vor transforma oarecum în “Nopţile Humorului”, pentru că programul manifestărilor va putea fi prelungit până noaptea târziu fără să afecteze liniştea locuitorilor oraşului. Tot el şi-a exprimat convingerea că ediţia de anul acesta a sărbătorii oraşului va avea un succes cu cel puţin 25% mai mare faţă de anii precedenţi.

Ursaciuc a mai precizat că ediţia din 2010 a “Zilelor Humorului” va fi construită în jurul a două manifestări aniversare. Este vorba despre a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică “Umor la …Gura Humorului” şi a XXX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie, Diaporamă şi Film “Toamna la Voroneţ”, cărora li se adaugă Festivalul Naţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală “Doină, doină, cântec dulce”, ediţia a XIII-a, Festivalul Culinar “Barabula de Aur”, ediţia a II-a, a V-a ediţie a “Târgului Meşterilor Populari”, o tabără de sculptură în lemn şi o “Sărbătoare a Recoltei”.

Nu vor lipsi din program: “Nunta de Aur”, competiţiile sportive, atelierele de grafică satirică, concertele, etc.


Intră acum și în grupul de