Luminita Aldea: “Vreau ca ceea ce scriu sa placa, sa fascineze, sa zbuciume, sa sperie …” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Romanul “Acasă”, semnat de scriitoarea suceveancă Luminiţa Aldea, a fost lansat joi la Suceava, la Biblioteca Bucovinei, în prezenţa unei săli pline, cititori ai cărţilor autoarei, vădit impresionaţi de vraja scriiturii ei.

Autoarea cărţii a fost prezentată în primă instanţă de directorul Bibliotecii “I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, care a mărturisit că lansarea în Suceava a romanului “Acasă” reprezintă un moment deosebit în ceea ce înseamnă arta scrisului în zona Sucevei. “În momentul în care m-am apucat de primele pagini ale cărţii, nu m-am mai putut opri din a citi, din a râde, din a plânge, din a iubi…”, a adăugat Gabriel Cărăbuş.

Tot el a făcut cunoscut publicului prezent faptul că Luminiţa Aldea este citită şi în străinătate, primul său roman “Nisipuri mişcătoare” fiind tradus în limba engleză.

Aşa cum spune Gabriela Ştefancu, profesoară la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, cartea scriitoarei din Cornu Luncii reprezintă “o lectură pentru cei avizaţi, nu pentru tinerele gospodine”, fiind deopotrivă “o lectură obligatorie”, atât pentru cei mari cât şi pentru copii şi adolescenţi.

Cele două volume ale romanului “Acasă” reprezintă, aşa cum a precizat scriitoarea Luminiţa Aldea în scurtul ei cuvânt, “un fel de hrană pentru sufletul cititorilor”, pentru că toată munca de 10 ani a autoarei (atât a durat scrierea cărţii) evidenţiază căutarea şi aflarea moştenirii străbune, găsirea sensului cuvântului “acasă” şi aflarea locului “acasă”.

O cititoare prezentă la lansarea cărţii a ţinut să-i transmită Luminiţei Aldea faptul că lectura volumelor a făcut-o să vrea să trăiască de acum încolo din prisma conţinutului cărţii, pentru că “Acasă” a marcat-o. “Cartea îi face pe cei care nu au iubit niciodată, să iubească… Luminiţa Aldea consideră ca Dumnezeu a făcut-o scriitoare, are nevoie de noi, cititorii, pentru a-i recunoaşte această calitate”, a conchis cititoarea cărţii.

O altă persoană îndrăgostită de cuvintele aşternute în romanul lansat la Suceava i-a transmis autoarei că “volumul este un far din care pornesc cărări de lumină spre sufletele cititorilor”, mărturisind faptul că uneori şi-a neglijat treburile profesionale doar pentru a termina lectura romanului “Acasă”.

Aşadar, Luminiţa Aldea a reuşit prin intermediul cărţilor sale să-şi cucerească iremediabil cititorii, iar cititorii ei au reuşit, cu ajutorul cuvintelor lor, să îi îndemne pe ceilalţi la lectură, garantând pentru satisfacţia sufletească de apoi. Rămâne doar ca sucevenii şi apoi românii care nu au citit-o până acum, să-i lectureze volumul şi să se mândrească cu o aşa scriitoare, născută la Mălini, care trăieşte în Cornu Luncii şi care cucereşte inimi cu ajutorul cuvintelor aşternute pe hârtie.


Intră acum și în grupul de