Dan Banacu despre fabricile din Rădăuți și Siret: Nu demontăm nimic, nu pleacă nimic, nu se vinde nimic. Rămân în conservare. Există toată bunăvoința ca lucrurile să meargă din nou bine


Intră acum și în grupul de

Managerul HS Timber România, Dan Banacu, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că vor fi conservate capacitățile de producție de la Siret și Rădăuți care se vor închide, dar că se caută soluții alternative pentru situația de astăzi.

Dan Banacu a subliniat că singura susținere pe care o are firma și a avut-o firma pe parcurs este din partea angajaților acesteia.

„Ne-au dus numele și renumele mai departe, oameni pe care îi stimez și aș face orice pentru a trece peste acest moment dificil”, a spus managerul HS Timber.

El a menționat că se vor conserva capacitățile de producție ce se vor închide.

„Capacitățile de producție, hala de tăiere de la Rădăuți și fabrica de panouri de la Siret vor rămâne în conservare. Nu demontăm nimic, nu pleacă nimic, nu se vinde nimic”, a spus Banacu.

Managerul HS Timber a arătat că se caută soluții, dar că nu știe încă ce condiții sunt necesare pentru a putea fi redeschise.

„Nu pot să spun care sunt condițiile în care am putea să redeschidem, dar credeți-mă că în fiecare moment căutăm soluții alternative pentru situația de astăzi. Dacă se va întâmpla și vom putea face altfel decât vedem în clipa asta, vom face. Există toată dorința și bunăvoința și interesul ca lucrurile să meargă din nou bine”, a spus Banacu.

El a menționat că nu doar cei 650 de angajați disponibilizați vor avea de suferit, ci și cei care sunt afectați pe orizontală de această situație.

„Din păcate, pe lângă cele 650 de locuri de muncă ce sunt în momentul acesta în discuție vor mai fi și altele pe orizontală, în sectoare precum transport, servicii, alte zone. Nu este un lucru pe care îl dorim și facem toate eforturile ca să găsim o alternativă pentru colegii noștri care trebuie să facă față acestei situații”, a mai spus Banacu.


Intră acum și în grupul de