Zacusca din magazine, mai ieftina decat cea preparata in casa


Intră acum și în grupul de

Preţurile la legume au explodat în această toamnă în pieţele sucevene, prepararea unei porţii de zacuscă în casă devenind mai costisitoare decât cumpărarea produsului gata preparat din magazine.

Astfel, pentru pregătirea a 12 borcane de 400 g de zacuscă de vinete, gospodinele au nevoie de 8 kg de vinete (2 lei/kg), 2 kg de ceapă (3 lei/kg), 1 kg de ardei capia (4 lei/kg), 2 kg de ardei grasi (3,5 lei), 2 kg de gogoşari (5 lei/kg), 3 kg de roşii (5 lei/kg), alături de 1 l de ulei (6,20 lei), enibahar (0,80 lei), piper boabe ( 1,00 lei), foi de dafin (1,20 lei) si sare. Pentru a cumpăra toate aceste produse, sucevencele trebuie să scoată din buzunar aproximativ 68 de lei, în timp ce dacă ar achiziţiona 12 borcane de zacuscă din magazine, la 3,5 – 4 lei borcanul, ar economisi o sumă importantă de bani.

Dacă înainte lumea cumpăra legume de la piaţă pentru a face economie la pregătirile alimentare pentru toamnă, acum, pe timp de criză lucrurile s-au schimbat. Preferăm astfel să ne aprovizionăm de câteva borcane de zacuscă sau tocană de la hipermarket, decât să ne apropiem de preţurile exorbitante la legumele din pieţe.

O explicaţie pentru costurile mari vine şi din partea comercianţilor care invocă faptul că anul acesta seceta şi producţia limitată de legume i-a determinat să ridice preţurile.


Intră acum și în grupul de