UGIR vine cu solutii de relansare economica


Intră acum și în grupul de

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR) face parte din Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, alianţă care la nivelul preşedinţiei a înaintat oficial primului ministru al României, Emil Boc, precum şi actualului ministru al Muncii, Ioan Botiş, un documentat care în opinia celor care l-au întocmit “se doreşte a fi o sinteză a principalelor măsuri propuse pentru relansarea economică şi ieşirea din criză a ţării noastre”.

Documentul, unul stufos de altfel, cuprinde, printre altele, măsuri generale de interes economic şi social, măsuri specifice de ordin legislativ precum şi măsuri specifice structurate pe euro-regiuni.

Conform afirmaţiilor oferite de preşedintele UGIR Suceava, Ovidiu Ilisei, temele principale dezbătute sunt cele legate de fiscalitate.

“Este vorba mai ales de legislaţia privind achiziţiile publice, sprijinirea producerii de energie din surse regenerabile, îmbunătăţirea cadrului legal privind ajutorul de stat, modificarea legii privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi scutirea de penalităţi a societăţilor care până la finele anului îşi plătesc datoria de bază din actele contabile către bugetul de stat”, ne-a declarat Ovidiu Ilisei.

Un element de noutate adus de către acest document îl reprezintă tratarea diferenţială pe baza celor opt regiuni de dezvoltare ale României prin instituirea de planuri şi utilizarea unor celule anti-criză la nivelul fiecăreia.

“Economiile locale au un anumit specific şi trebuie identificate şi aplicate soluţii diferite în conformitate cu posibilităţile şi resursele fiecărei zone în parte, în funcţie de industriile şi posibilităţile locale”, a mai adăugat Ovidiu Ilisei.


Intră acum și în grupul de