Erste Bank vizeaza investitii in microhidrocentrale din judet, in Spitalul Judetean si in Aeroport


Intră acum și în grupul de

Specialiştii pe proiecte ai Erste Bank sunt aşteptaţi peste două săptămâni la Suceava în vederea analizării oportunităţilor de investiţii în judeţ.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a declarat marţi că s-a întâlnit la Salzburg cu directorul grupului de finanţare a infrastructurii şi sectorului public din Erste Bank, Werner Weiss Raabl, cu care a discutat despre proiectele băncii în judeţul Suceava. Ilie a arătat că investiţiile vizate sunt cele în microhidrocentrale din judeţ, în Spitalul Judeţean de Urgenţe şi în Aeroportul Suceava.

„Lucrurile se îndreaptă pe un drum bun şi există condiţiile să punem în practică proiectele convenite la vizita din Suceava”, a spus Ilie. El a mai spus că adoptarea legii parteneriatului public privat face ca această colaborare între autorităţile sucevene şi Erste Bank să fie „mai intensă şi mai la obiect”. Ilie a precizat că Werner Weiss Raabl a vizitat la mijlocul lunii august mai multe obiective din judeţul Suceava în vederea analizării oportunităţilor de investiţii, iar acum i-a spus că va reveni, peste două săptămâni, cu o echipă de specialişti pe proiecte ai băncii.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a mai spus că la Salzburg s-a întâlnit şi cu preşedintele Institutului Regiunilor Europene (IRE), Franz Schausberger, cu care a discutat despre relaţiile existente între Bucovina şi Austria şi despre proiectul comun, „Pelerin în Bucovina”.

El a arătat că preşedintele IRE şi-a exprimat intenţia de a vizita judeţul Suceava şi să este interesat în dezvoltarea unor parteneriate privilegiate între Suceava şi regiuni din Austria.

Vicepreşedintele CJ Suceava participă la Salzburg la Conferinţa regiunilor şi oraşelor europene organizată de IRE privind asigurarea serviciilor publice în viitor şi importanţa universităţilor în cadrul regiunilor.


Intră acum și în grupul de