Activistul civic Andrei Bacoș spune că vrea să asiste lunar la ședințele Consiliului Local Suceava și va depune plângere penală dacă nu va fi primit: Fiecare sucevean are dreptul să participe la aceste ședințe


Intră acum și în grupul de

Activistul civic Andrei Bacoș a declarat, vineri, că intenționează să asiste în fiecare lună la ședințele Consiliului Local Suceava pentru că este dreptul fiecărui sucevean să o facă și că dacă va fi împiedicat va depune plângere penală.

„Fiecare cetățean al municipiului Suceava are dreptul să participe liber la ședințele Consiliului Local”, a spus Bacoș care a menționat că primarul Ion Lungu vrea să implementeze un nou regulament, doar pentru persoanele interesate de punctele de pe ordinea de zi.

El arătat că primarul Ion Lungu a exemplificat, între altele, că se va permite accesul la ședințe celor care ar avea de semnalat probleme din zona în care locuiesc cum ar fi construirea unui bloc.

„Lângă mine s-au construit cinci blocuri și urmează al șaselea bloc, iar în urma construirii acestor clădiri apa pluvială vine toată la blocul nostru. Nu am dreptul să-mi spun oful?”, a întrebat activistul civic.

El a adăugat că a depus nenumărate petiții la Primărie, dar că nu primește răspunsuri și că în foarte puține cazuri s-a găsit rezolvare.

„Deci nu avem voie să venim să ne spunem oful”, a spus Bacoș care a menționat că în prima ședință a acestui Consiliu Local a fost prezent în sală și a asistat le ședință fără să deranjeze consilierii locali, așa cum este acuzat de primar că ar face circ sau gălăgie.

Mai mult, Andrei Bacoș a spus că numărul sucevenilor care doresc să asiste la ședințele CL Suceava este din păcate foarte mic, fiind vorba de câteva persoane și că nu există o implicare mai mare în problemele orașului și că nici nu se pune problema să fie sute de doritori așa cum susține Lungu.

„Vor să modernizeze sala de Consiliu Local și vor să cheltuiască un milion de euro, iar noi nici măcar nu suntem primiți în ședința de Consiliu Local. Doar pentru ei vor să cheltuiască un milion de euro”, a spus activistul civic sucevean care a subliniat că Primăria e proprietate publică și nu privată.

Andrei Bacoș a mai spus că sunt alte câteva probleme care pot fi rezolvate repede și a arătat că ar trebui ca parcarea Primăriei ar trebui făcută cu plată pentru că cei care vor să vină la Primărie nu au unde parca în condițiile în care parcarea e plină cu mașinile angajaților.

El a mai spus că o problemă de ordin general este starea axului principal al municipiului care trebuie refăcut.

Totodată, Bacoș consideră că parcul din cartierul George Enescu unde părinții sunt condamnați să meargă cu copiii este neîngrijit, e periculos și cu foarte multă mizerie.

El a mai spus că nici inițiativa cu folosirea terenurilor de sport de la școli de copii în afara programului nu a fost implementată și că unele dintre aceste terenuri sunt într-o stare jalnică.

Bacoș a mai atras atenția că și sistemul de canalizare din oraș trebuie pregătit pentru că urmează ploi, iar străzile vor fi din nou pline cu apă.

El a mai spus că și vopsirea bordurilor și a pistelor de biciletă lasă de dorit și că se cheltuie aiurea forate mulți bani pentru că nu se fac lucrurile cum trebuie.

Mai mult, Andrei Bacoș a spus că se impune și modernizarea adăpostului de animale.

El a atras atenția și în ceea ce privește poluarea râului Suceava și a arătat că a făcut petiții la Garda de Mediu, la Apele Române, dar că nu se ia nicio măsură.

Andrei Bacoș a explicat că sunt o parte dintre problemele pe care vrea să le transmită consilierilor locali.

„Voi veni la ședințe în fiecare lună și mă gândesc serios să fac și o reclamație, să fac o plângere penală dacă nu sunt primit. Am făcut și o petiție către Primărie în urmă cu o săptămână ca să particip la ședința Consiliului Local și nu am primit răspuns”, a spus Bacoș care nu a fost primit la ședința de joi a Consiliului Local Suceava.


Intră acum și în grupul de