VIDEO// Inedit la Ipotești: Un drum a fost acoperit cu asfalt care ar fi fost însă depozitat temporar. Primarul spune că drumul va fi decopertat și asfaltat


Intră acum și în grupul de

O situație inedită a fost semnalată în comuna Ipotești.

Consilierul local PMP Gabriel Țabrea a declarat pentru News Bucovina că un drum ar fi fost asfaltat încă de anul trecut deși abia în ședința din luna martie 2022 Consiliul Local Ipotești a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru asfaltarea drumului.

Consilierul local a apreciat că de fapt întreaga situație a fost creată pentru ca lucrarea la respectivul drum să fie excutată de o firmă prin atribuire directă a lucrării.

Astfel, anul trecut, CL Ipotești a aprobat asfaltarea doar a circa jumătate din acel drum, iar acum cealaltă parte, întreaga lucrare având însă o valoare care ar fi impus organizarea unei licitații și nu doar o atribuire directă.

Țabrea crede că firma a executat partea aprobată anul trecut și care a fost recepționată și în continuare a turnat asfalt, urmând ca pe urmă să fie decontate lucrările în cursul acestui an.

“De noaptea minții” la Ipotești – asfaltul care este de fapt nu este!

“De noaptea minții” la Ipotești – asfaltul care este de fapt nu este! Primarul Gulei jură că asfaltul ăla nu …e asfalt! Consilierul local Țabrea reclamă ilegalități fără precedent !

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 27 aprilie 2022

Primarul comunei Ipotești, Dumitru Gulei, spune că afirmațiile consilierului local nu sunt reale.

El susține că pe porțiunea de drum care trebuie asfaltată în acest an firma doar a depozitat asfalt luat din decopertări de pe alte drumuri.

Primarul a spus că drumul era acoperit cu pietriș și crede că a fost o soluție „depozitarea” acestui asfalt până la executarea lucrării de asfaltare.

Primarul nu a putut însă explica cum poate o firmă să „depoziteze” asfalt pe un drum public fără să existe autorizații în acest sens.

El a arătat însă că acest asfalt ar urma să fie ridicat și realizată lucrarea contractată.


Intră acum și în grupul de