Senatorul Ioan Stan: Intrarea PSD la guvernare s-a dovedit de bun augur. Am reușit să oprim prăbușirea economică din ultimul trimestru al anului trecut și am readus stabilitatea economică


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, susține că în ciuda situației dificile generată atât de pandemie cât și de războiul din Ucraina, execuția bugetară pe primul trimestru al acestui an arată că ministrul PSD al Finanțelor a reușit să mențină echilibru economic.

„Ca de obicei, intrarea PSD-ului la guvernare s-a dovedit a fi de bun augur pentru români și România. Iar acest lucru este dovedit prin faptul că am reușit să oprim prăbușirea economică din ultimul trimestru al anului trecut și am readus stabilitatea în economia națională. Ba mai mult, am făcut asta în contextul mai multor crize suprapuse, ca cea pandemică, a războiului din Ucraina și a crizei din sectorul energetic”, a spus Ioan Stan.

El a subliniat că în ciuda acestor situații dificile,  Ministerul Finanțelor condus de PSD, a reușit să mențină echilibrul economic, iar acest lucru este confirmat și de execuția bugetară pe primul trimestru.

Senatorul PSD de Suceava a arătat că o concluzie importantă ce reiese din execuția bugetară este creșterea substanțială a investițiilor din fonduri europene, România folosind banii europeni pentru a se dezvolta, investițiile din fonduri UE reprezentând aproape 60% din totalul investițiilor publice ale acestui an.

Parlamentarul a mai precizat că a doua concluzie demonstrează că o bună guvernare poate lua măsuri sociale de sprijin pentru populație, fără a afecta echilibrul economic și bugetar.

„Prin aceasta este desființată teza austerității a guvernărilor de dreapta care susțineau că nu se pot lua măsuri sociale pentru că ar afecta echilibrul macroeconomic”, a subliniat liderul social-democrat sucevean.

Ioan Stan a spus că execuția bugetară arată o creștere de 67,4% a sumelor rambursate de UE pentru România prin fondurile Europene, plus o creștere de 4,3% în domeniul investițiile publice (din surse interne și externe), în paralel cu reducerea deficitului bugetar cu 0,05 puncte procentuale, deși în primul trimestru a fost implementat Pachetul Social acordat după intrarea PSD la Guvernare și nu în ultimul rând scăderea cheltuielilor de personal cu 0,1 puncte procentuale.

„Chiar dacă unele dintre măsurile noastre au fost criticate de colegii noștri de dreapta, am demonstrat, cum am făcut-o tot timpul,  că se înșeală si că măsurile sociale adoptate de partidul nostru nu produc dezechilibre bugetare, ci din contra, contribuie la  bunăstarea românilor și la consolidarea economiei naționale. Doar că este necesar să fim responsabili si eficienți atunci când guvernăm. Iar PSD reușește de fiecare dată să facă asta”, a concluzionat Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de