ACPR cere cota unica de impozitare de 10%


Intră acum și în grupul de

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR) solicită susţinerea întregii clase politice din România în vederea implementării proiectului depus de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) sub forma unei propuneri legislative pentru modificarea legii 571/2010 privind Codul Fiscal.

Propunerea de diminuare a cotei unice de impozitare de la 16 la 10% este de fapt una dintre măsurile anticriză pe care ACPR a cuprins-o în programul mai amplu de relansare economică prezentat la începutul lunii septembrie a acestui an Guvernului României.

“Faptul că în Comisia de Buget – Finanţe din cadrul Senatului României ideea propusă de ACPR a fost votată în unanimitate sub forma unei propuneri legislative este un semn de maturitate politică lucru ce ne determină să solicităm susţinerea întregii clase politice pentru aprobarea cotei unice la valoarea de 10%”, a declarat preşedintele UGIR Suceava, Ovidiu Ilisei.

Liderul Uniunii Generale a Industriaşilor din România, filiala Suceava, membră a ACPR, a mai adăugat că la ora actuală există câteva temeri la nivelul Ministerului de Finanţe cu privire la posibilitatea diminuării veniturilor la bugetul de stat prin scăderea cotei unice de impozitare.

Totodată însă, Ovidiu Ilisei a ţinut să adauge că ACPR a propus în compensare şi câteva măsuri printre care se numără “impozitarea pariurilor online, sector în care circa jumătate de miliard de euro scapă anual neimpozitate în niciun fel, privatizarea spaţiilor comerciale deţinute de statul român, sau impozitarea suplimentară a terenurilor pe care sunt construite proprietăţi de lux. Astfel, cerem susţinerea întregii clase politice, pentru adoptarea acestei măsuri care ar face România atractivă din nou pentru investitorii străini, dar şi autohtoni”.


Intră acum și în grupul de