La Suceava, taxa de salubritate va fi perceputa in functie de suprafata locuintei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În condiţiile în care foarte mulţi suceveni nu achită taxa de salubritate, care în prezent se percepe în funcţie de numărul de locatari, conducerea municipalităţii sucevene va introduce o altă modalitate de calcul a acestei taxe, respectiv în funcţie de suprafaţa locuinţei.

Potrivit primarului Ion Lungu, din cele peste 105.000 de persoane care ar trebui să achite această taxă de salubrizare, un număr de 15.000 de contribuabili nu sunt de găsit, iar alţii găsesc diferite motive pentru care nu ar trebui să plătească această taxă. „În aceste condiţii trebuie să introducem o altă metodă. Vom stabili ca această taxă să se plătească pe proprietate, pe suprafaţa locuibilă”, a spus Lungu.

El a arătat că astfel, se va percepe o sumă de 6 lei/lună pentru locuinţe cu suprafaţa de până la 25 de mp, de 9 lei/lună pentru locuinţele cu suprafaţa cuprinsă între 26 şi 50 de mp, de 12 lei/ lună pentru locuinţele cu suprafaţa între 51 şi 75 de mp şi de 15 lei/lună pentru cele cu suprafaţa mai mare de 76 de mp. „Este un alt mod de calcul a taxei de salubritate”, a spus primarul.

El a arătat că în prezent taxa de salubritate este de 2,5 lei/lună pentru fiecare locatar, fiind cea mai mică din ţară.


Intră acum și în grupul de