VIDEO// Primăria Bilca amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei după ce News Bucovina a semnalat abandonări de deșeuri


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, marți, că a dispus un control în comuna Bilca după ce News Bucovina a semnalat abandonări de deșeuri.

Astfel, potrivit sursei citate, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu Suceava au verificat sesizarea legată de abandonări de deșeuri din construcții, demolări, bucăți de azbest, deșeuri menajere pe teritoriul administrativ al comunei Bilca.

Echipa de comisari de mediu s-a deplasat în teren constatând că aspectele semnalate se confirmă.

În urma verificărilor s-au identificat abandonări neconforme de deșeuri în amestec – preponderent deșeuri de construcții rezultate din demolări, deșeuri menajere, deșeuri reciclabile precum și deșeuri vegetale, în locul numit “La Barabulică”, situat pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, într-o zonă de tip luncă.

Pentru neconformitățile constatate Primăria comunei Bilca a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei conform prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deseurilor.

Totodată, în acest caz au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate.


Intră acum și în grupul de