Suceveni revoltați după ce li s-au facturat consumuri uriașe de apă potabilă, factura lunară ajungând la peste 1600 de lei


Intră acum și în grupul de

Mai mulți suceveni care locuiesc în Sf. Ilie din comuna Șcheia sunt revoltați după ce li s-au facturat consumuri uriașe de apă.

Potrivit acestora, s-a ajuns ca ACET SA să le trimită regularizări din care reiese că au consumat și 300 de mc de apă lunar.

Unul dintre sucevenii afectați a declarat pentru News Bucovina că a sesizat încă din luna octombrie ACET SA că a primit o factură în care, pe lângă cei 7 mc de apă potabilă consumați, are de achitat și 36,08 mc de apă potabilă reprezentând pierderi.

Acesta a luat legătura telefonic cu un reprezentant al operatorului regional de apă care i-a transmis că e vorba de o defecțiune tehnică, iar remedierea ar urma să fie achitată de fiecare client al ACET din acea zonă și l-a îndrumat să facă o sesizare scrisă, ceea ce abonatul a și făcut.

Reclamantul a precizat că pierderea pentru un singur abonat pare destul de mare în condițiile în care pe străzile Târnavelor și Vilelor din Sf. Ilie nu era vizibilă vreo defecțiune la aducțiunea de apă potabilă.

Mai mult, el a arătat că înainte de pandemie a existat o asemenea problemă, fiind achitat integral costul reparațiilor avariei.

Totodată, el a adăugat că a aflat că și abonații de pe strada Făgărașului au plătit timp de un an de zile însemnate sume de bani pentru aceeași problemă până când s-a aflat că de fapt avaria era pe o stradă paralelă.

Reclamantul a solicitat în scris ACET SA să remedieze situația cu celeritate și corectitudine și să reclaculeze sumele de achitat pentru serviciul de apă potabilă.

Acesta a declarat pentru News Bucovina că nu a primit niciun răspuns la petiția înaintată, dar că ACET a transmis în luna noiembrie factura pentru luna octombrie în care, pe lângă cei  4 mc de apă potabilă consumați i se facturează alți 284 de mc de apă reprezentând pierderi, având de plătit aproape 1700 de lei pentru acest serviciu.


Intră acum și în grupul de