Delgaz Grid: La blocul din Burdujeni unde s-a produs explozia nu au fost detectate anterior scurgeri de gaze și nici nu au fost sesizate posibile scăpări de gaze naturale


Intră acum și în grupul de

Distribuitorul de gaze naturale din Suceava, compania Delgaz Grid, a transmis, la solicitarea News Bucovina, că în cazul blocului 139 de pe strada Rarău din Suceava, echipe specializate au verificat, anterior exploziei, rețeaua și că nu au fost detectate scurgeri de gaze naturale.

„Echipele specializate ale companiei au făcut verificări atât ale rețelei de distribuție a gazelor naturale ce alimentează blocul la care a avut loc explozia, cât și ale rețelei adiacente și nu au fost detectate scurgeri de gaze”, arată Delgaz Grid.

Totodată, compania arată că nici nu au fost făcute sesizări privind posibile scăpări de gaze naturale de la locatari.

„De asemenea, în dispeceratul de urgență al Delgaz Grid nu am primit recent de la clienți din blocul menționat sesizări privind posibile scăpări de gaze naturale”, a precizat compania.

Reamintim că luni dimineața o explozie s-a produs la apartamentul 8 din scara E a blocului 139 în urma căreia un bărbat a murit, fiind aruncat de la etajul al doilea al blocului de suflul exploziei, iar alte patru persoane au fost rănite.

Totodată, au fost avariate apartamentele de pe două scări de bloc, un punct termic și o altă locuință, dar și 22 de autoturisme.


Intră acum și în grupul de