A VIII-a editie “Mesajul meu antidrog”, o provocare pentru tinerii suceveni


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava cu sprijinul librăriei Diverta, situată în incinta Iulius Mall Suceava, a lansat vineri, 11 februarie, ediţia a VIII-a a proiectului naţional Mesajul meu antidrog, un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

“<< Mesajul meu antidrog >> este un proiect care oferă alternative de petrecere a timpului liber tinerilor, scopul său fiind menţinerea la un nivel scăzut al consumului de droguri şi reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar, gimnazial şi liceal”, a explicat, la lansare, psihologul Angelica Cîmpan, coordonator proiect Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, care a prezentat totodată obiectivele proiectului, precum şi concursul lansat elevilor ce va avea premierea în luna iunie, la nivel judeţean, urmând ca în toamnă să aibă loc premierea la nivel naţional.

Astfel, prin secţiunile propuse, proiectul încearcă să ofere adolescenţilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri.

Secţiunile introduse anul acesta în cea de-a VIII-a ediţie a proiectului “Mesajul meu antidrog” sunt: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, sloganuri pentru campanii antidrog, sport, pictură/desen şi proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri, respectiv secţiunea de creaţie audio-video destinată exclusiv prevenirii consumului acestui tip de substanţe, o adevărată provocare pentru liceenii suceveni.

În cadrul conferinţei de vineri, a fost vizionat şi un film de scurt metraj care a obţinut locul I la nivel naţional în anii anteriori şi care abordează problematica consumului de droguri în rândul liceenilor, pelicula reuşind să îi sensibilizeze vizibil pe cei prezenţi la eveniment.

Pe lângă elevi şi profesori, la eveniment au participat şi dr. Cătălina Pascal, director executiv adjunct Control şi Sănătate Publica în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, insp. şcolar Tatiana Vîntur de la Inspectoratul Şcolar Suceava, Cezar Moscaliuc, director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava, prof. Mihai Androhovici, preşedintele Asociaţiei Judeţene “Sportul pentru Toţi” Suceava şi Oana Piteş din partea Instituţiei Prefectului judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de