Sfaturi gastronomice pe alese la „Targul de carte” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Deşi cărţile de gătit se află în topul celor achiziţionate de locuitorii municipiului pe parcursul anului trecut, la “Târgul de carte” care se desfăşoară zilele acestea la Suceava, volumele dedicate domeniului culinar nu par să aibă mare priză la cumpărători, lucru care ar putea fi pus pe seama preţurilor destul de ridicate, în pofida discounturilor.

Pasionaţii de arta culinară, precum şi cei care doresc să se iniţieze în tainele gastronomiei sunt aşteptaţi totuşi la “Târgul de carte”, care le pune dispoziţie cele mai inedite reţete prezentate de autori celebri, avizaţi în domeniu, adunate în volume de specialitate, alături de volume ce cuprind sfaturi naturiste pentru o alimentaţie sănătoasă.

Astfel, dând o raită pe la standurile amenajate în incinta Muzeului de Ştiinţele Naturii, cei interesaţi pot opta pentru o “Carte regală de bucate”, de Principesa Margareta a României, Editura Curtea Veche (32,00 lei), lucrare care s-a bucurat anul trecut de vânzări record în librăriile sucevene, “Bucatele noastre” – (Carte cu preparate mai mult sau mai puţin româneşti), Editura Media Print (65,00 lei), “La masă cu Jaime” , o altă carte de bucate, de Jamie Oliver, Editura Curtea Veche (70,00 lei, redusă de la 88,00 lei), “Să gătim cu Jamie” -Cum să devii un bucătar mai bun, Editura Curtea Veche (70,00 lei, de la 88,00 lei), “Bucătăria lumii” – Reţete fantastice de pretutindeni, de Gordon Ramsay, Editura Litera (84,90 lei, de la 99,00 lei), “Arta completă a gătitului” – 1000 de tehnici şi reţete, sub îndrumarea lui Sylvie Girard, Editura Aquila (159,90 lei), alături de “Un ghid al cunoscătorului” : Plante şi mirodenii – Descoperiţi cele mai rafinate plante şi mirodenii din lume, de Kathryn Hawkins, Editura Curtea Veche (28,00 lei).

De asemenea, gospodinele îşi pot îndrepta atenţia asupra volumelor de bucate scoase de edituri, precum: „1000 de reţete preparate rapide (1000 de fotografii), Editura Aquila (159,90 lei), „1000 de reţete – deserturi (1000 de fotografii), Editura Aquila (159,90 lei), „Carte de bucate – Secretul succesului” (Reţete esenţiale din gastronomia modernă), Editura Corint (139,90 lei), „1001 reţete culinare” (Ghid internaţional de gastronomie), Editura Litera Internaţional (100 lei, redus de la 119 lei).

Pentru cei care sunt interesaţi de un anumit stil de preparare a mâncării, în afară de cel tradiţional românesc, „Târgul de carte” pune la dispoziţia cumpărătorilor, volume accesibile ca preţ, dedicate exclusiv bucătăriei chinezeşti sau celei italiene: „Bucătăria chinezească” (Delicatese din China), Ed. Aquila ’93 (9,90 lei), “Bucătăria italiană”, Editura Aquila ’93 (9,90 lei), alături de o serie de volume cu „reţete internaţionale pentru familia ta” intitulate: „Preparate la grătar” (10,90 lei), „Peşte”, „Secretele bucătăriei”, „Dulciuri”, „Supe”, „Salate”, apărute la Editura “Litera Felicia”.

Şi pentru că înainte de toate sănătatea este cea mai importantă, pe lângă cele mai savuroase reţete culinare, „Târgul de carte” de la Suceava propune şi o serie de sfaturi, cuprinse în volume semnate de nutriţionişti celebri.

Unul dintre aceştia este nutriţionistul francez Michel Montignac, ale cărei cărţi sunt expuse în mare parte la târg: „100 de reţete şi meniuri”, Editura Litera Internaţional Felicia (14,90 lei), „Ciocolata” (un aliment esenţial pentru sănătatea ta), Editura Litera (19,90 lei), „Uleiul de măsline” (un aliment esenţial pentru sănătatea ta), Editura Litera (19,90 lei), „Vinul” (un element esenţial pentru viaţa ta), Editura Litera (19,90 lei), alături de medicina naturistă din cărţile: „Biblia alimentară” (Descrierea detaliată a tuturor aditivilor alimentari din Uniunea Europeană – ediţie revăzută şi adăugită, de G. Mencinicopschi, Editura Litera (14,90 lei), „Ghidul caloriilor , carbohidraţilor şi colesterolului” (Învaţă să mănânci sănătos), de Martha Schueneman, Editura Litera Internaţional (44,90 lei), „Ghidul sănătăţii tale”, de Michael Van Straten, Editura Litera Internaţional (44,90 lei), „Ghidul alimentelor sănătoase”, de Michael Van Straten, Editura Litera Internaţional (44,90 lei), „Reţeta sănătăţii perfecte” (Schimbă-ţi viaţa în 6 săptămâni), de Patrick Holford, Editura Litera (9,90 lei), „Alimente pentru o viaţă sănătoasă” (Ghid de prevenţie şi terapeutică), de G. Puia Negulescu şi G. Mencinicopschi, Editura Litera (19,90 lei), „Alergii alimentare” (Prevenire, depistare, tratare), de Patrick Holford şi dr. James Braly, Editura Litera Felicia (9,90 lei), „Detoxifierea ficatului în 9 zile” (după metoda revoluţionară Holford), de Patrick Holford şi Fiona McDonald Joyce, Editura Litera (15,00 lei) ş.a.

Unele dintre volumele menţionate mai sus beneficiază de o reducere între 10%, respectiv 20% care se comunică la casă, în momentul achiziţionării cărţii, cu excepţia celor de la Editura “Curtea Veche”, care au preţul afişat deja redus.

Târgul de carte de la Suceava este deschis până în data de 8 martie, când va avea loc şi o tombolă la care vor participa toţi cei care au achizionat măcar un volum din cele expuse în incinta muzeului sucevean.

Sâmbătă, 5 martie, cei care vor fi prezenţi la târg vor putea asista la două lansări de carte la care vor participa scriitorii Luminiţa Tucă (de la ora 11.00) şi Constantin Dulcan (de la ora 13.00).


Intră acum și în grupul de