20 de ani de „Origini Verzi”


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal Bucovina a găzduit la finele săptămânii trecute întâlnirea aniversară “20 de ani de Origini Verzi”.

Pentru membrii şi simpatizanţii ONG-ului sucevean Clubul Ecologic “Origini verzi”, manifestarea a constituit o trecere în revistă a proiectelor la care au participat precum şi o rememorare a ceea ce a însemnat spiritul de echipă şi voluntariatul în domeniul protecţiei mediului pentru fiecare dintre ei. Un rol important l-a avut transmiterea mesajelor membrilor suceveni care acum sunt în diaspora românească din toată lumea.

“Origini Verzi este în primul rând o mare familie de prieteni care respectă muntele şi natura şi care educă copiii în acest sens”, a afirmat Cristian Scutelnicu, preşedintele clubului.

La rândul său, Cezar Grozavu, voluntar în cadrul organizaţiei a declarat că “Origini Verzi a devenit un reper în viaţa celor care activează în această organizaţie sau a celor care au făcut parte din ea, fie că sunt în Suceava sau Bucureşti, fie că sunt în Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Canada, Germania sau Spania”.

Clubul Ecologic “Origini Verzi” s-a format în baza iniţiativei unui grup de iubitori ai muntelui în anul 1991 în municipiul Suceava. Clubul a obţinut personalitate juridică în anul 1995, membrii organizaţiei realizând peste 56 de proiecte individuale sau în parteneriat, dedicate protecţiei şi conservării mediului înconjurător.

Misiunea organizaţiei este stimularea dezvoltării regionale sustenabile prin promovarea bunelor practici în domeniul protecţiei mediului, iar ca obiective sunt vizate: furnizarea expertizei „verzi” pentru situaţii de criză, participarea la rezolvarea alternativă a conflictelor de mediu, respectiv implicarea publicului la luarea deciziilor de mediu.

Clubul Ecologic “Origini Verzi” are ca domenii principale de acţiune biodiversitate, educaţie ecologică, ape curate, ecoturism şi patrimoniu local, responsabilitate socială şi participare la intervenţii în situaţii de urgenţă şi a beneficiat de finanţare de-a lungul timpului din partea unor finanţatori precum: Open Society Foundation, MilieuKontakt Oost Olanda, Programul Phare, Coca Cola, CarpatCement Holding, Fundaţia pentru Parteneriat şi a fost sprijinit constant de către Agenţia de Protecţia Mediului Suceava, Romsilva şi Parcul Naţional Călimani.

Informaţii suplimentare despre organizaţie pot fi găsite accesând: www.originiverzi.ro, www.ecotourism.org.ro, www.parteneriat.ro.


Intră acum și în grupul de