Onofrei: „Nu poti sa invoci criterii de moralitate cand singurul tau criteriu este sa-ti denigrezi tara”


Intră acum și în grupul de

Principalul criteriu ce trebuie invocat este moralitatea în politică ce înseamnă o relaţie principială cu propriul tău partid şi o poziţionare clară şi publică faţă de adversarii politici, este de părere prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, referindu-se la introducerea criteriilor de integritate în statutul PDL.

Parlamentarul democrat-liberal consideră că nu este corect să fie folosit argumentul criteriilor de integritate selectiv. „Este imoral să foloseşti argumentul criteriilor de integritate în mod selectiv, în situaţia în care tu eşti în culpă, încălcând alte criterii de integritate pe care nu le invoci. Nu poţi să invoci cariera politică a unor persoane care s-ar baza pe relaţii de partid şi de nepotism politic când tu eşti beneficiarul unor asemenea proceduri. Nu poţi invoca criterii de competenţă când singurul merit pe care îl ai este să denigrezi partidul şi colegii de partid fără să ai o atitudine la fel de critică cu cei din opoziţie cu care ar fi normal să fii pe poziţii contrare. Nu poţi să invoci criterii de moralitate când singurul tău criteriu este să-ţi denigrezi ţara”, a spus senatorul PDL.

El a arătat că în condiţiile în care se doreau criterii de integritate, primii care nu trec testul sunt chiar cei care le invocă. „Dacă într-adevăr se doreau criterii de integritate, primii care au căzut testul sunt cei care le invocă. Integritate vine de la întreg. Trebuie să invoci toate criteriile de integritate şi nu doar cele care îţi convin şi te avantajează în competiţia faţă de alţii”, a spus Orest Onofrei.

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) va discuta sâmbătă şi va aproba eventual propunerile de modificare a statutului PDL avizate de Colegiul Director, Convenţia Naţională, programată pentru 14 mai, urmând să le ratifice. De altfel, CNC va stabili calendarul acţiunilor în perspectiva Convenţiei Naţionale, pe care o va şi convoca oficial.

Discuţii aprinse ar putea provoca propunerea grupului Preda-Macovei-Voinescu, aprobată de BPN, privind derogarea de la condiţia de vechime în PDL, în condiţiile în care, unul dintre ei, posibil Preda, ar putea candida la şefia partidului.

O altă propunere a aceluiaşi grup, respinsă în urmă cu un an, dar acceptată acum de BPN, aceea de introducere a unor criterii drastice de integritate în statutul partidului ar putea fi şi ea sursă de tensiuni în şedinţele democrat-liberalilor. Acum, aceste propuneri au fost acceptate, din nevoia de a redresa imaginea de partid care îşi protejează parlamentarii în faţa justiţiei, cum au fost cazurile Ridzi şi Păsat.


Intră acum și în grupul de