Dan Puric a atras sute de fani suceveni la “Targul de carte” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Îndrăgitul actor şi autor al bestseller-urilor “Cine suntem” şi “Despre Omul frumos”, Dan Puric a onorat luni întâlnirea programată cu fanii suceveni, adunaţi în număr impresionant la “Târgul de carte” desfăşurat la Muzeul de Ştiinţele Naturii, pentru a-l cunoaşte personal şi pentru a-i smulge câte un autograf.

După ce a informat publicul sucevean că la Ateneul Român din Bucureşti urmează să se desfăşoare o altă “Conferinţă despre martiri”, pe data de 19 martie, menţionând că va stabili o întâlnire în acest sens şi la Suceava, undeva la începutul lunii aprilie, Dan Puric le-a dezvăluit celor prezenţi că tocmai s-a întors de la Chişinău “cu inima plină” împărtăşindu-le că: „Ieri dimineaţă am fost în Biserică, în Catedrala din Chişinău… oameni în vârstă şi tradiţionalele băbuţe care sunt mereu la Biserică, care au început să cânte crezul moldoveneşte. O moldovenească neafectată de timp, neevoluată în aparenţă… era cutremurător. Am avut impresia că Moldova lui Ştefan cel Mare vine pe o corabie. Ele vâsleau şi treceau pe lângă mine luându-mă spre viitor”.

După această expunere, Dan Puric a ţinut să transmită celor prezenţi: „Niciodată să nu vă fie frică şi ruşine de limba moldovenească care a rămas aşa. Era un document viu în care limba era cu credinţă, dacă femeile prezente în Biserică ar fi cântat crezul în limba românească de astăzi, nu ar fi avut aceeaşi valoare. După care le-am spus că Basarabia este o coloană infinită a iertării”.

Acesta a ţinut să evidenţieze că “peste Prut românul nu este cetăţean, el este frate”, redând publicului prezent la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, o istorisire spusă de poetul Nicolae Dabija, privind noţiunea de moldovean v.s. român, explicând în final: “Cu cât vom mărturisi esenţa noastră, cu atât ajutoarele se vor duce în altă parte. Dar nu de ajutoare are nevoie România, ci de adevăr”.

După această succintă, dar semnificativă introducere, autorul a oferit sucevenilor autografe, fie pe volumele “Cine suntem”, “Despre Omul frumos”, ori pe suport electronic pe care se regăsesc “Conferinţe Ateneul Român 2009” (CD-DVD), respectiv “Don Quijote – Teatru în regia lui Dan Puric” (DVD), lucrări care se găsesc de vânzare şi în cadrul “Târgului de carte” de la Suceava, la preţul de 19,50 lei, 22,00 lei, 50,00 lei, respectiv 22,00 lei.

În calitate de actor, Dan Puric le-a comunicat celor prezenţi la eveniment, că îi aşteaptă în această seară, luni, 7 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor unde va face parte din distribuţia spectacolului “Sinucigaşul”, alături de alţi 16 actori talentaţi ai Teatrului Naţional Bucureşti.

Seria invitaţilor speciali la “Târgul de carte” desfăşurat la Suceava se va încheia, marţi, 8 martie, la ora 16.00, când invitat special va fi autorul Vasile Andru.

Tot atunci, va avea loc şi extragerea mult aşteptată de la tombola organizată de târg, în urma căreia cei nominalizaţi vor fi răsplătiţi cu premii în cărţi.


Intră acum și în grupul de