Tombola organizata in cadrul “Targului de carte” si-a desemnat castigatorii


Intră acum și în grupul de

Tombola organizată în cadrul primei ediţii a “Târgului de carte” desfăşurat la Suceava în perioda 28 februarie-8 martie şi-a desemnat câştigătorii, în urma extragerii care a avut loc chiar de Ziua Femeii.

Astfel, fiecare client care a achiziţionat măcar o carte de la târgul găzduit de Muzeul de Ştiinţele Naturii a avut şansa de a se număra printre nominalizaţii tombolei. Marţi, în ultima zi a târgului, au fost extrase zece bonuri de participare, norocoşii câştigători fiind: Diana Cristescu, Anton Codrin Alexandru, Doru-George Pascal, Gabriela Roşu, Carmen-Adina Păcurari, Elena Vatagu, Manuel-Andrei Lupu, Cristina Olariu, Ecaterina Pelimari şi Flavius Roşca.

În cursul zilei de miercuri, aceştia au fost contactaţi telefonic de directorul General Cart, Costel Orobeţ, urmând a fi premiaţi, în funcţie de vârstă, cu câte trei volume diferite fiecare.

Potrivit directorului General Cart, cele mai bine s-au vândut volumele editate de “Polirom”. Acesta a mai informat că din cele 4000 de titluri expuse şi undeva la 40.000-50.000 de volume, pe parcursul celor 8 zile de târg s-au vândut un număr de 1.240 titluri, respectiv 2.190 cărţi.

Repezentantul General Cart, organizator al târgului, alături de Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava, s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute, declarând pentru NewsBucovina.ro: “Deşi mă aşteptam la vânzări mai mari, pentru Suceava este totuşi un început promiţător. Vom reveni în septembrie, la ediţia de toamnă a Târgului de carte, când vom aduce în faţa publicului sucevean şi alte nume importante din literatura română. Cel mai bine vândute au fost cărţile care au beneficiat de reduceri, care au cuprinse între 10 şi 80%”.

Pe parcursul desfăşurării, “Târgul de carte” s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi: Ion Drăguşanul, Luminiţa Tucă, Constantin Dulcan şi Vasile Andru, care au prezentat unele dintre volumele semnate de ei, oferind publicului prezent la evenimente explicaţii, lămuriri privitoare la scriitura lor, dar şi sesiuni de autografe.

Deşi oficial „Târgul de carte” expus la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii s-a încheiat marţi, 8 martie, celor interesaţi de carte încă le este permis accesul în muzeu, unde la parter mai sunt expuse volumele câtorva edituri.

Cărţile expuse la etajul instituţiei au fost strânse pe parcursul zilei de miercuri şi trimise spre Bucureşti, către editurile care au participat la târgul de la Suceava.


Intră acum și în grupul de