CJ Suceava se pregateste de „Paste in Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a definitivat programul manifestărilor cuprinse în cadrul programului turistic „Paştele în Bucovina”, care se va desfăşura în perioada 17- 26 aprilie.

Startul acţiunilor prilejuite de Sărbătoarea Paştelui va fi dat în Duminica Floriilor, când vor fi deschise „Târgul de Paşti” şi expoziţia gastronomică cu produse de post „Gustă din Bucovina” ce vor fi amplasate în parcul din apropierea Palatului Administrativ din Suceava, în timp ce la Biserica din Arbore va fi organizat un concert de muzică pascală. În seara aceleiaşi zile, la Catedrala Catolică „ Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava va fi organizat un concert pascal al lui Grigore Leşe, urmat de un spectacol de muzică religioasă şi jocuri de lasere.

În Săptămâna Patimilor, va demara proiectul „Drumul ouălor încondeiate” pe patru rute ce cuprind zonele etnografice ale judeţului, iar în fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă şi expoziţii cu vânzare, iar în municipiul Suceava se vor putea face plimbări cu caleaşca din zona centrală până la Cetatea de Scaun. Totodată, la Muzeul Bucovinei va fi vernisată în 19 aprilie Expoziţia fotografică retrospectivă Alma Redlinger ce marchează paştele evreiesc.

În noaptea de Înviere, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă la Biserica Sfânta Înviere din municipiul Suceava, iar slujbe vor fi organizate în toate bisericile ortodoxe şi catolice din judeţ, inclusiv în biserica din Salina Cacica.

În prima zi de Paşti, va fi organizat un concert de toacă în centrul municipiului Suceava, unde se va bate toaca pe tipuri diferite de lemn, iar la Mănăstirea Humorului se va desfăşura un concurs de ciocnit ouă. În cea de-a doua zi de Paşte, la Gura Humorului, se va desfăşura gala celor mai frumoase coşuri pascale, iar în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” va susţine un spectacol special.

Pe perioada întregului program vor fi acţiuni de curăţenie şi de plantat copaci în zona localităţilor cu mănăstiri, cum ar fi Putna, Voroneţ, Suceviţa sau Probota. Totodată, în toate localităţile judeţului se vor desfăşura diverse acţiuni în cadrul programului turistic „Paştele în Bucovina”, în acest an fiind marcat şi Paştele catolic cât şi Paştele evreiesc.


Intră acum și în grupul de