Proiectul de schimbare a țevii de apă s-a „copt” în pragul iernii. Oamenii din Poiană la Rotunda sunt nemulțumiți din cauza drumului desfundat


Intră acum și în grupul de

În orașul Liteni, localnicii din Poiană la Rotunda trăiesc o perioadă de nemulțumiri legate de starea dezastruoasă a drumului care leagă comunitatea de restul localității. Peisajul idilic al satului este umbrit de noroiul adânc în care se transformă, mai mult, artera principală.

„Doamne, poate ne face drumul că e numai mâl. Poate vine cu mașina cu balast pe aici că e nenorocire”, a exclamat cu amărăciune o localnică, simbol al frustrării și dorinței arzătoare de a vedea îmbunătățiri rapide în infrastructură.

O altă locuitoare a satului ne-a împărtășit că, în trecut, drumul era într-o stare acceptabilă, dar recent a devenit impracticabil din cauza trecerii frecvente a tractorului. „Era bun, dar au stricat totul cu tractorul. Acum e periculos să mergi pe acolo, poți să cazi oricând”, a spus ea, evidențiind pericolul real pe care îl reprezintă starea actuală a drumului.

Cu toate acestea, nu toți localnicii sunt de acord cu critica adusă autorităților locale. Un bărbat a luat apărarea administrației locale, susținând că drumul nu este intens circulat și că lucrările de reparații sunt deja în desfășurare. „Mulți comentează, dar drumul are doar trei zile de când s-a dărâmat pentru că se schimbă o țeavă. Sâmbătă și duminică nu s-a lucrat. Acum se încearcă să-l repare”, a afirmat el.

Localnicul a dezvăluit că lucrările actuale sunt legate de schimbarea unei țevi de apă potabilă de proastă calitate, care se spărgea periodic. „Se schimbă țeava de apă potabilă dintr-un capăt în celălalt din cauza că prima țeavă care a fost instalată a fost de proastă calitate și se spărgea săptămânal. Țeava veche nu se mai scoate de unde a fost montată și se va anula, urmând să fie montată o nouă țeavă care va deveni funcțională”, a explicat el.

Cu toate acestea, localnicul nu a putut oferi o estimare clară a momentului finalizării lucrărilor. Se pare că până la primăvară, rezidenții din zona în Poiană la Rotunda vor fi nevoiți să se adapteze la condițiile precare ale drumului, în speranța că reparațiile vor aduce cu sine o îmbunătățire semnificativă. Oricum ar fi, comunitatea rămâne în așteptarea rezolvării acestei probleme, cu speranța că autoritățile vor interveni prompt pentru a restabili condițiile de circulație normale în zonă.


Intră acum și în grupul de