„Inovația” cu burlanele care intră în peretele sălii de sport a Școlii 10 din Suceava a fost desființată după ce News Bucovina a prezentat situația


Intră acum și în grupul de

Inovația folosită la sala de sport a Școlii Gimnaziale nr 10 din Suceava cu evacuarea apei pluviale în interiorul clădirii prin coloanele de scurgere ale toaletelor a fost desființată.

A doua zi după ce News Bucovina a semnalat situația, firma de construcții a început lucrări de refacere a sistemului de evacuare a apelor pluviale colectate de pe acoperișul sălii de sport.

Aceasta este a treia încercare de a soluționa scurgerea apei pluviale de pe acoperiștul sălii de sport.

Potrivit proiectului inițial, Primăria Suceava, beneficiar al investiției, a prevăzut că apele pluviale erau colectate de pe acoperișul sălii de sport și preluate prin burlane care deversau pe trotuar ceea ce a creat probleme locuitorilor din zonă.

Astfel, copiii și locuitorii din zonă erau nevoiți ori să se ude, ori să încerce să circule pe temelia gardului ținându-se de acesta.

Ca urmare a numeroaselor reclamații ale locuitorilor, „specialiștii” au găsit o soluție: au legat burlanele de coloanele de evacuare a apelor din incinta sălii de sport.

După ce News Bucovina a prezentat joi „inovația”, firma de construcții reluat lucrările și au aplicat o soluție simplă de preluare a apelor pluviale, dar în peretele sălii de sport au rămas urmele „inovației”.

Totodată, firma a „cârpit” și trotuarul de-a lungul gardului sălii de sport care la orice ploaie era plin de bălți.


Intră acum și în grupul de