Mieii de Paste se vand la acelasi pret ca anul trecut


Intră acum și în grupul de

Încă de la primele ore ale dimineţii de luni, comercianţii de sezon din Piaţa Mare au expus spre vânzare miei, care pot fi achiziţionaţi, ca şi anul trecut, la preţul de 20 lei/kilogram.

Şi pentru că este abia începutul săptămânii, comercianţii nu se lasă înduplecaţi de cumpărători şi susţin că preţul nu se negociază decât dacă este luat direct de la locuinţa crescătorului.

„Cei care doresc să obţină un preţ mai mic pentru un miel, pot cumpăra animalul chiar din gospodăria noastră. Eu personal vin de la Iţcani, acolo unde de câţiva ani mă ocup de creşterea şi comerţul mieilor. Este pentru prima dată când vin aici, în piaţa centrală din oraş, să îmi vând produsele. Mielul luat direct din gospodărie are o reducere de 2 lei, kilogramul fiind 18 lei”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Domnica Chihaia, comerciant.

Mieii expuşi la vânzare au de la 7, până la 10 kilograme, în funcţie de preferinţele clientului. Astfel, pentru un miel de 7 kilograme sucevenii vor fi nevoiţi să scoată din buzunare suma de 140 lei, iar pentru un miel de 10 kilograme vor plăti 200 lei.

Sceptici, sucevenii care au trecut dimineaţă pe la hala de carne din Piaţa Mare, auzind preţul, au făcut cale întoarsă, cu gândul că sfârşitul Săptămânii Mari va aduce cu sine o reducere substanţială de preţ. „Sunt cadru didactic. Nu mi se pare normal ca la momentul la care se află România, preţul tradiţionalului miel de Paşte să rămână acelaşi ca anul trecut, de vreme ce salariile şi pensiile au fost diminuate, iar preţul la carburant şi mâncare în general, este în continuă creştere. Ca soluţie viabilă pentru a avea pe masa de Paşte măcar o bucăţică de carne de miel, nu văd decât asocierea a două persoane, a două familii, dispuse să cumpărare împreună un miel, care urmează a fi împărţit”, a declarat Roxana V., cadru didactic în învăţământul sucevean.

Preţul piperat pe kilogram la carnea de miel nu este îmbucurător nici pentru pensionari. „Anul acesta, ca şi anul trecut, voi face friptură dintr-o bucăţică mică de carne de porc, deoarece pensia mică, alături de cheltuielile lunare curente, nu îmi permit achiziţionarea tradiţionalului miel. Dacă nu am murit anul trecut nemâncând miel, nu voi muri nici anul acesta, zic eu”, a declarat Maria S., pensionară.

Cu toate că anul trecut preţul per kilogram la carnea de miel a fost tot de 20 lei, comercianţii s-au arătat mulţumiţi de vânzări la finalul Săptămânii Mari.


Intră acum și în grupul de