S-a dat startul Zilelor Colegiului National de Informatica „Spiru Haret” Suceava


Intră acum și în grupul de

În ideea de a reforma participarea elevilor la activităţile didactice şi de a atrage atenţia publicului asupra potenţialului educativ al celei mai noi instituţii de învăţământ din Suceava, la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” s-a dat luni startul seriei de manifestări care se vor desfăşura în cadrul “Zilelor Colegiului”, în perioada 2-7 mai.

Evenimentul care a reunit elevi, cadre didactice, inspectori şi jurnalişti, a fost moderat de directorul C.N. de Informatică Suceava, Virginel Iordache, care a punctat: „Zilele Colegiului Naţional < Spiru Haret > debutează astăzi, cu precizarea că nu sărbătorim ziua lui Spiru Haret care are loc la data de 15 februarie, ci începând cu anul acesta am considerat că trebuie să modificăm modul la care elevii participă la activităţile didactice. Am imaginat scenarii, le-am înscris în programul activităţilor colegiului, iar începând de astăzi, până sâmbătă inclusiv, se vor desfăşura activităţi la toate disciplinele.

Asigur Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava că procesul educativ nu va fi disturbat”.

Totodată, acesta a vorbit despre personalitatea lui Spiru Haret, primul doctor în matematică, elogiat de mai marii ştiinţei de la acel moment, amintind deopotrivă că Liceul „Spiru Haret” este cea mai tâmără unitate de învăţământ liceal din Suceava, fiind prima şcoală în care s-a predat şi s-a învăţat disciplina informatică.

„Ne dorim ca această unitate şcolară să introducă „noul” în tot ceea ce se întâmplă în viaţa şcolară suceveană. Fără a face concurenţă nimănui, dorim ca începând cu data de 1 septembrie 2011, la Colegiul Naţional de Informatică să ia naştere o clasă a V-a care va funcţiona în regim school after school, cu precizarea că activitatea desfăşurată va fi gratuită”, a adăugat Virginel Iordache.

După acest moment, Iordache şi-a invitat colegii din învăţământ, şi nu numai, să ia cuvântul pentru a-şi exprima gândurile referitoare la activităţile desfăşurate de-a lungul anilor la colegiul al cărui director este, şi pentru a-şi face publice gândurile referitoare la această instituţie de învăţămâmt.

Au luat aşadar cuvântul directorul Colegiului Agricol Fălticeni, Mihai Vitcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Suceava, care a lăudat evoluţia liceului sucevean, despre care a afirmat că la ora actuală se află “într-o perioadă de efervescenţă şi competitivitate cu celelalte licee sucevene”.

O prezenţă agreabilă a fost şi cea a prof. Gabriel Hacman, fost cadru didactic al Liceului de Informatică, în prezent director adjunct al Colegiului „Ştefan cel Mare”, care a oferit directorului Virginel Iordache, o diplomă de onoare din partea Colegiului pe care îl reprezintă.

La acţiune a luat parte şi insp. Rita Cîntiuc care a transmis în finalul discursului său un mesaj celor prezenţi în sală: “A fi cu picioarele pe pământ nu exclude realizarea idealului unei şcoli, iar acest colegiu naţional ce are un nume predestinat performanţei în planul educaţie a îmbrăcat astăzi o haină de sărbătoare la care suntem cu toţii martori. Pentru că zilele unei şcoli este un eveniment, este o celebrare a valorilor şi a reuşitelor acestei şcoli de ieri, dar şi de astăzi. Pentru că zilele unei şcoli rămâne un prilej de afirmare a performanţei pentru noi toţi, cu atât mai mult pentru cei din această şcoală (…) Când vorbim de şcoala suceveană, vorbim despre statornicie, dar şi despre credinţa în reuşită.

Colegiul de Informatică “Spiru Haret” s-a aflat şi se află în acest spaţiu al misiunii asumate dovedite de şcoala suceveană, pentru că la acest colegiu se construieşte cu responsabilitate propriul destin cu aceşti minunaţi profesori şi elevi. Este astăzi o zi de sărbătoare, iar în acest cadru festiv eu împărtăşesc emoţiile tuturor celor prezenţi, dar le şi doresc tuturor bucuria afirmării profesionale”.

Finalul întâlnirii a fost dedicat unora dintre elevii Colegiului de Informatică, care au fost premiaţi cu diplome obţinute în cadrul unor olimpiade, concursuri judeţene şi naţionale, la diferite materii.

În perioada 2-7 mai, elevii acestui colegiu vor participa la o serie de concursuri, acţiuni care se vor derula în incinta liceului, la disciplinele: informatică, limba franceză, matematică, limba şi literatura română, religie, arte, sport, germană, biologie, chimie ş.a.

Manifestările din cadrul Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” continuă marţi, 3 ianuarie, cu următoarele manifestări: „O zi la INFO! – realizarea unui albul foto-digital şi clipuri video (ora 13.00), „Trei paşi simpli în crearea unui site”, concurs de postere „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva” (ora 14.00), Festivitate de premiere (ora 14.00).


Intră acum și în grupul de