2.444 de candidati inscrisi la sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat 2011, la Suceava. Vezi aici care sunt centrele de testare din judet


Intră acum și în grupul de

Cu trei zile înainte de începerea celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2011, în evidenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, figurează înscrişi un număr total de 2.444 de candidaţi, a precizat Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei.

Potrivit sursei menţionate, totalul celor 2.444 de înscrişi nu cuprinde doar candidaţii care au fost declaraţi respinşi la prima sesiune a bacalaureatului 2011, 2.412 la număr, ci cuprinde şi elevi corijenţi care nu au avut situaţia de studii definitivată, motiv pentru care nu au avut dreptul de a susţine BAC-ul în sesiunea din vară.

“Până la acest moment, la sediul IŞJ Suceava nu s-au înregistrat cereri de susţinere a examenului de bacalaureat în condiţii speciale”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Laura Hacman, asta în condiţiile în care la sesiunea din vară a bacalaureatului, la nivel de judeţ au fost înregistrate două astfel de cazuri. A fost vorba atunci despre un elev care a susţinut examenul asistat, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi un alt elev de la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, internat în spital din cauza unei fracturi la braţul stâng. Acesta din urmă şi-a dictat teza.

Susţinerea examenului de bacalaureat 2011, sesiunea din toamnă, se va desfăşura în opt centre de testare din judeţ, respectiv la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Muşat”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Grupul Şcolar “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Colegiul Tehnic Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an va debuta luni, 22, respectiv 23 august, cu probele orale la limba și literatura română. În perioada 22-24 august candidaţii vor susţine examenul la limba maternă, iar între 23 – 24 august, la o limbă de circulație internațională. Pe 25 – 26 august va fi susţinută proba competenţelor digitale, informatică.

Probele scrise vor începe pe 29 august la limba si literatura română, fiind urmată de proba la scrisă la limba şi literatura maternă din 30 august, pentru ca în 31 august să fie susținută proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele finale ale sesiunii din toamnă de la BAC 2011 vor fi afişate pe 4 septembrie, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 16.00 – 20.00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în zilele de 5 – 6 septembrie, iar afişarea rezultatelor acestor contestaţii se va face pe data de 7 septembrie.

Precizăm că lucrărilor candidaţilor vor fi corectate într-un singur centru de evaluare, respectiv la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.3 din Suceava.


Intră acum și în grupul de