28 de elevi de la Colegiul National de Informatica „Spiru Haret” Suceava au cumparat carti pe care le vor dona bibliotecii scolii


Intră acum și în grupul de

Elevii clasei a X-a D de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava s-au alăturat unuia dintre programele pe care Alexandria Librării le susţine în vederea încurajării lecturii în rândul tinerilor, respectiv „Cumpăr. Citesc. Donez”.

Conştiincioşi, luni seară, după terminarea orelor, cei 28 de liceeni de clasa a X-a, însoţiti de prof. diriginte Gheorghe Minea, s-au deplasat la sediul librăriei Alexandria Librării din cartierul George Enescu, de unde au achiziţionat volume de beletristică, aventură, pliate pe categoria de vârstă la care se află. Întrucât acţiunea se înscrie în programul susţinut de librăria suceveană, elevii au avut posibilitatea de a achiziţiona volumele la preţuri rezonabile, cuprinse între 5 şi 10 lei.

„Aş dori ca fiecare elev să-şi îmbogăţească numărul de cărţi din biblioteca personală. De asemenea, am constatat că unii dintre ei au un vocabular sărăcuţ. Una din condiţiile cerute la şcoală este stilul de învăţare – vizual, auditiv, practic. Sunt de părere că vizualul şi-l pot dezvolta dacă citesc o carte”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Gheorghe Minea, profesor de fizică în cadrul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

Acesta este de părere că primii vinovaţi pentru faptul că tinerii din ziua de astăzi nu mai găsesc atractivă lectura ca manieră de relaxare şi de învăţare, sunt părinţii. În acest sens, profesorul a făcut un apel către părinţi şi i-a rugat ca în momentul în care oferă cadouri costisitoare copiilor lor, să ataşeze în dar şi o carte, pentru a încuraja cititul în rândul acestora.

Precizăm faptul că la Librăria Alexandria, fiecare elev a avut posibilitatea de a-şi alege volumul dorit, cu promisiunea ca după ce îl vor parcurge în întregime, îl vor dona bibliotecii liceului la care învaţă în prezent, pentru a se putea bucura de conţinutul lui şi colegii din alte clase.


Intră acum și în grupul de