Cezar Ioja le cere dornenilor sa se trezeasca si sa salveze statiunea de la falimentul socio-economic (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Oraşul staţiune Vatra Dornei, denumit într-o vreme “Perla Bucovinei”, riscă să fie uitat de turişti dacă nu chiar şters de pe harta staţiunilor de interes din România, dacă administraţia publică locală nu va aduce schimbări radicale în ceea ce priveşte managementul acestuia. Aceasta este părerea unuia dintre proprietarii de pensiuni din localitate, Cezar Ioja, care este şi preşedintele organizaţei municipale a PSD.

Cezar Ioja afirmă că, la ora actuală, cea mai mare provocare pentru un investitor este să investească în turism în Vatra Dornei pentru ca mai apoi să încerce să supravieţuiască pe o piaţă în scădere şi o economie românească ce se confruntă cu criza.

“La modul cum decurge viaţa economică în România şi bineînţeles în Vatra Dornei, numai om de afaceri prosper nu te poţi numi. Fiecare investitor se confruntă cu foarte multe greutăţi la baza cărora stă un sistem legislativ şi administrativ total eronat la care se adaugă o birocraţie sufocantă”, ne-a declarat Cezar Ioja.

Din punctul său de vedere, pentru revitalizarea activităţii economice din ţara noastră, este nevoie imediat de un alt model administrativ deoarece sunt foarte mulţi oameni pregătiţi din punct de vedere teoretic, dar nu au şi atuul practicii, pregătiţi din punct de vedere macro-economic, dar în ce priveşte micro-economia nu au nici un fel de expertiză.

“Dacă vreţi, este într-un fel ca în fotbal. Din tribună sau din faţa televizorului, meciul este mult mai uşor, iar în momentul în care cobori în iarbă, pe teren, lucrurile se schimbă total”, susţine liderul dornean al social-democraţilor.

Potrivit lui Ioja, Vatra Dornei se confruntă la ora actuală cu foarte multe probleme, mai ales în ceea ce ţine de managementul administraţiei locale, unul care menţine un trend descrescător al staţiunii în ce priveşte interesului turiştilor pentru această zonă. “Este nevoie de o schimbare totală la nivelul conducerii Primăriei, care să provină din mediul de afaceri cu expertiza necesară pentru a aduce un management care să repună Vatra Dornei pe poziţia pe care a fost atâta timp, cu o infrastructură demnă de o staţiune europeană, cu o promovare pe măsură, şi cu locuri de muncă pentru locuitorii de aici”, a mai declarat Cezar Ioja.

Liderul PSD Vatra Dornei este convins că încă se mai poate remedia situaţia în care se află staţiunea suceveană, că lucrurile nu sunt total pierdute şi, că dacă se iau măsuri imediate, “iar locuitorii din zonă se vor trezi la timp”, în doi-trei ani, Vatra Dornei poate să redevină o staţiune de interes pentru români şi turiştii străini.


Intră acum și în grupul de