Universitatea din Suceava a fost, marti, sub asediul focului! Aproape 800 de persoane au fost evacuate din institutia de invatamant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Singura unitate de învăţământ superior din judeţul Suceava, Universitatea “Ştefan cel Mare” din municipiul reşedinţă de judeţ, a răsunat marţi dimineaţă în urma semnalului de alarmare generală dat cu privire la producerea unui puternic incendiu.

A fost vorba însă, atât conform datelor puse la dispoziţie de conducerea ISU Suceava cât şi a Universităţii Ştefan cel Mare, de un exerciţiu comun derulat în vederea verificării pregătirii instituţiei de învăţământ superior de a face faţă unei situaţii de acest fel.

„Cu ocazia exerciţiului s-a verificat viabilitatea planului de evacuare în situaţii de urgenţă, participând aproximativ 680 de studenţi şi 80 de cadre didactice şi nedidactice care s-au evacuat în ordine din incinta “Corpului E” al campusului universitar, la activitate participând şi personalul de deservire al obiectivului, împreună cu Poliţia Universitară”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu.

Astfel, a fost simulată producerea unui incendiu la demisol, în spaţiul destinat depozitării cărţilor şi s-a efectuat o activitate de instruire a studenţilor şi cadrelor didactice privind organizarea şi desfăşurarea evacuării şi intervenţiei în situaţii de urgenţă.

„Exerciţiile de evacuare, periodic realizate, vin în sprijinul conducerii unităţilor de învăţământ şi a personalului cu atribuţii specifice, şi au drept obiectiv general pregătirea şi formarea deprinderilor studenţilor şi a personalului instituţiilor privind modul de comportare pe timpul situaţiilor de urgenţă”, a mai adăugat Florin Monoranu.


Intră acum și în grupul de