Elevul anului, Bogdan Baciu: „Noul premiu vine mai mult decât ca o recunoaştere, ci şi ca o responsabilizare”


Intră acum și în grupul de

Fălticeneanul Bogdan Baciu, singurul licean care a reuşit performanţa de a ajunge Delegat de Tineret la ONU, declarat recent „Elevul anului” în cadrul festivităţii prilejuite de Gala Premiilor în Educaţie, ediţia 2011, susţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, transmite pe blogul său că noua distincţie îl va ambiţiona în desfăşurarea activităţilor sale viitoare.

Şi pentru că anul acesta „Gala Premiilor în Educaţie” a permis celor zece finalişti, candidaţi la titlul de „Elevul anului”, să fie votaţi online de susţinătorii lor, Bogdan Baciu scrie pe blogul personal: „Mulţumesc deschis tuturor care au avut încredere în mine, celor care m-au votat, aproape 1.000 de persoane şi mai ales celor care m-au încurajat să continui şi mi-au oferit şansa să mă afirm. Fie că a fost vorba de Salvaţi Copiii, fie că a fost Consiliul Elevilor, voluntariat pur sau Delegat de Tineret la ONU, toate acestea au însemnat enorm de mult pentru mine şi sper că următorul proiect în care mă voi implica, să fie cel puţin la fel de incitant şi provocator ca cele în care am fost implicat până acum”.

În momentul de faţă, tânărul se află într-o tabăra în Taormina (orăşel de pe coasta de est a insulei Sicilia, Italia), acolo unde a participat la o simulare în cadrul căreia a fost ales preşedinte al Parlamentului European. „Tabăra se va termina curând şi voi reveni cu picioarele pe pământ românesc, cu forţe proaspete şi cu un avant enorm dat de noul premiu din cadrul Galei, care vine mai mult decât ca o recunoaştere, ci şi ca o responsabilizare. Viitorul meu este acum garantat”, arată Bogdan pe blogul său.

Reamintim că la începutul lunii octombrie 2011, în calitate de Delegat de Tineret la ONU, Bogdan Baciu a reprezentat România participând la Adunarea Generală ONU care a avut loc în America, la New York, urmând ca în luna februarie 2012 să plece din nou în SUA pentru Comisia pentru Dezvoltare Socială.


Intră acum și în grupul de