Cand deschide Iulius Group cinematograful multiplex in mall-ul din Suceava? Afla AICI ce noua promisiune a facut Iulian Dascalu sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul reţelei de centre comerciale Iulius Mall, a ieşit în presa centrală cu un nou termen pentru deschiderea cinematografului multiplex în mall-ul din Suceava. Aceasta a fi a patra amânare a celor de la Iulius Group în ce priveşte înfiinţarea celor 10 săli de cinema promise încă dinainte de a intra pe piaţa suceveană.

Potrivit Ziarului Financiar, Iulius Mall Suceava este singurul proiect al omului de afaceri în care nu există un cinematograf multiplex. Sursa citată arată că Dascălu se află în negocieri cu Village Cinema pentru deschiderea cinematografului la Suceava, în cursul anului viitor. “După ce în luna septembrie a fost deschis un magazin C&A în Iulius Mall Suceava, anul viitor va deschide şi H&M, în timp ce cu Village Cinemas ne-am înţeles pentru realizarea unui multiplex în proiect, ei fiind în proces de extindere pe piaţa locală”, a declarat cel mai mare proprietar român de centre comerciale, citat de Ziarul Financiar.

Amintim că în 2008, cu câteva luni înainte de inaugurarea Iulius Mall Suceava, presa locală anunţa că Iulius Group a semnat cu Cinema City contractul pentru deschiderea în cadrul mall-ului sucevean a 10 săli de cinema. “Conform contractului semnat cu Cinema City, unul dintre cei mai mari operatori de profil din Europa, compania va deschide în Iulius Mall Suceava 10 săli de cinema cu o capacitate totală de 1150 locuri”, scria presa locală în urmă cu patru ani, pentru ca în noiembrie 2008, Iulius Mall Suceava să fie inaugurat fără cinematograful multiplex, cu precizarea că acesta urma să fie deschis ulterior, cel mai probabil, în primăvara lui 2009. Dar nu a fost sa fie nici atunci!

“Cinematograful multiplex Cinema City, alcătuit din zece săli de cinema, va fi deschis la o dată ulterioară inaugurării mall-ului, întrucât un cinematograf de asemenea dimensiuni necesită lucrări ample şi de lungă durată. Cert este că odată cu inaugurarea sa, sucevenii vor beneficia de cel mai mare şi mai modern cinematograf din zona Moldovei, în cadrul căruia se vor viziona cele mai noi producţii de film”, a declarat atunci presei sucevene, purtătorul de cuvânt de la acea vreme al Iulius Mall, Angela Ciubotariu.

Data ulterioară inaugurării mall-ului la care urma să-şi deschidă porţile complexul cinematografic s-a tot lăsat însă aşteptată şi abia la finele lui august 2010, asociatul lui Iulian Dascălu, Stelian Nistor, a înaintat un nou termen în acest sens: decembrie 2010.

Referitor la promisiunea neonorată la Suceava, cu cinematografele care trebuiau deschise încă din 2009, Nistor a declarat într-un interviu acordat unui ziar local:

“N-aş considera-o promisiune neonorată, noi avem un alt traseu de periodizare, de ierarhizare a priorităţilor decât aşteptările unora. În mod cert, lumea va veni la cinema, asta-i limpede, se merge peste tot, mai ales că sunt aproape 20 de ani de când au dispărut toate cinematografele din zonă, din întreg judeţul. Vor fi cinematografe, certamente, repet, am semnat deja finanţarea, s-a terminat proiectarea, s-au montat, după cum aţi văzut şi scările rulante şi dorim să-i dăm drumul până de Sărbători, să fie o bucurie pentru toată lumea. Societatea care se va ocupa de cinematografe e o societate foarte puternică, încă nu dau numele, o multinaţională, care se ocupă cu operarea în întreaga Europă, deci vom avea premieră de film la Suceava, fără nici o abureală, în acelaşi timp cu Londra, Paris, Viena”.

Nu a fost să fie însă nici după cum promitea Stelian Nistor.


Intră acum și în grupul de