Prezenta modesta si atmosfera de „provincie” in sala Casei de Cultura din Suceava la Balul Bobocilor organizat in pripa de USV (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 300 de persoane au luat parte, marţi seară, la evenimentul organizat în sala mare a Casei de Cultură din municipiu, cu prilejul Balului Bobocilor 2011 al Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) din Suceava, prezenţă modestă dacă luăm în considerare faptul că sala de spectacole are o capacitate de 700 de locuri.

Controversat din cauza faptului că nu se ştia dacă va mai avea loc, dar, în acelaşi timp, mult aşteptat de către “cârcotaşii” care au dorit să vadă rezultatul implicării rectorului Adrian Graur în organizarea spectacolului din acest an, în ciuda maliţiozităţii unora, evenimentul a fost unul reuşit.

Trecând peste întârzierea de 20 de minute cu care a debutat spectacolul şi peste faptul că reprezentaţia a început abia după vreo trei minute de aşteptare de la tragerea cortinei, cei 14 boboci ai universităţii sucevene au demonstrat că pe lângă frumuseţe posedă creativitate şi talent.

De remarcat a fost prestaţia celor doi prezentatori care a fost una aproape fără cusur, dar şi prestaţia Majoretelor USV care, pe parcursul întregii seri, au avut repetate intervenţii, aspectul plăcut, dar şi ritmicitatea trupei stârnind reacţii pozitive în sală.

Cu toate că balul s-a dorit a fi unul antrenant, pe parcursul întregului eveniment au existat şi câteva momente moarte, care nu au reuşit să capteze la maxim atenţia studenţilor prezenţi la bal. Unul dintre aceste momente a fost cel în care un profesor din cadrul Departamentului de Calculatoare, Electronică şi Automatică al USV a susţinut două recitaluri. Nu contestăm talentul şi prestaţia profesorului, însă melodiile mult prea lungi şi prea lente pe care le-a interpretat au plictisit vizibil publicul din sală.

Şi pentru că frumuseţea, tinereţea şi agilitatea prind întotdeauna la public, cei 14 boboci s-au mobilizat şi au demonstrat în cadrul a patru probe, că deţin cunoştinţe muzicale, că au o imaginaţie bogată, realizând cele mai ingenioase declaraţii de dragoste, că au talent şi bun gust în etalarea ţinutelor sport şi de seară. La proba de aptitudini, acolo unde studenţii au trebuit să îşi arate fiecare talentul, unii au ales să cânte, alţii să danseze, fie pe ritmuri orientale sau ţigăneşti, fie pe ritmuri moderne, arătând deopotrivă că deţin talente actoriceşti în scenetele sau parodiile alese.

Precizăm că Balul Bobocilor 2011 de la USV nu a avut o temă anume, însă organizatorii au propus ca la petrecerea ce urma să aibă loc după terminarea balului, în Restaurantul Padrino din Suceava, tematica să fie Black&White.

Cele mai apreciate momente de către public au fost acelea în care au cântat Mihai Boicu, unul dintre candidaţii la titlul de Mister Boboc USV, şi Cosmin Pavăl, student în cadrul USV ce a participat la preselecţia show-ului de televiziune „Românii au talent”, şi nu în ultimul rând Trupa Icarus formată din doi tineri talentaţi, Andrei Cicioc şi Bogdan Pinghireac, ambii studenţi ai USV, foarte apreciaţi în rândul colegilor săi. Aceştia au încântat cu melodii consacrate printre cei care învaţă în universitatea suceveană, precum: „Dragostea e un joc”, „Tu şi toamna”, „Un alt timp”, „Fulg de nea” şi „În tren”.

După aproximativ trei ore de spectacol, a sosit şi cel mai aşteptat moment al serii, cel în care au fost desemnaţii premianţii, nu înainte ca fiecare participantă la titlul de „Miss Boboc USV” să primească câte un buchet mare de flori.

În final au fost desemnaţi câştigători următorii boboci: Loredana Aştefanei şi Ionuţ Rotariu, Miss şi Mister Talent USV 2011, Mihaela Hurjui şi Alexandru Bernicu, Miss şi Mister Eleganţă USV 2011, respectiv Adelina Tihulcă şi Mihai Boicu, Miss şi Mister Boboc USV 2011.

Menţionăm că preşedintele juriului a fost chiar rectorul Adrian Graur, care s-a implicat în organizarea balului alături de prof. drd. Cătălina Constantinovici, preşedintele Asociaţiei culturale “Vis de Artist”. Pe lângă premiile oferite de sponsorii evenimentului, cei şase câştigători au primit şi câte un zbor de 30 de minute oferit de Aerodromul din Fălticeni.


Intră acum și în grupul de