21 de cursanti se initiaza in arta fotografica la Muzeul de Istorie din Suceava. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

La cursul de iniţiere adresat pasionaţilor de fotografie care se desfăşoară în perioada 4 decembrie 2011-12 februarie 2012 la Muzeul de Istorie din Suceava, s-au înscris 21 de persoane, elevi şi adulţi.

Contactat telefonic, trainerul cursului, artistul ieşean Ozolin Duşa a declarat pentru NewsBucovina.ro: „Misiunea noastră este aceea de a-i învăţa pe oameni să utilizeze corect un aparat de fotografiat pentru a-şi putea imortaliza singuri cele mai importante evenimente din familiile lor. Vor învăţa secrete de compoziţie, dar şi de editare. La curs s-au înscris 21 de oameni, elevi şi adulţi, atât femei, cât şi bărbaţi. Deocamdată, nu mai sunt acceptate noi solicitări pentru urmarea cursului de iniţiere în arta fotografică, doritorii având posibilitatea de a se înscrie la următorul curs care se va ţine la Suceava, asta numai în cazul în care vor exista noi cereri în acest sens”.

Reamintim că acest curs susţinut la Muzeul de Istorie din Suceava contra sumei de 400 lei/persoană este organizat de Asociația FotoIași şi se va desfăşura pe perioada a opt săptămâni (42 de ore), timp în care participanții se vor familiariza cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic și compozițional.

“Aparatul de fotografiat nu va mai fi o mașinărie necunoscută, programele de editare le vom pune în slujba creativităţii noastre, evenimentele din viața noastră vor căpăta un nou sens fotografic, excursiile și concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni artiști (mai este cale lungă până acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reușite pe care le vom face”, asigură organizatorii. Cursul susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa (www.fotodusa.ro) se desfăşura în ziua de duminică (partea teoretică la Muzeul de Istorie din Suceava, iar partea practică în diferite locații din municipiu).

Precizăm că duminică, 12 februarie 2012, de la ora 13.00, la Muzeul de Istorie va avea loc vernisajul expoziției de final de curs, care va cuprinde cele mai reuşite fotografii realizate de suceveni pe parcursul iniţierii.


Intră acum și în grupul de