Pompierii suceveni nu au avut liniste nici de Craciun


Intră acum și în grupul de

Sarbatorile închinate Naşterii Domnului nu au fost unele liniştite şi pentru pompierii militari suceveni. Începând din seara de Ajun, angajaţii ISU “Bucovina” Suceava au fost nevoiţi să intervină la numeroase solicitări constând în incendii sau accidente de circulaţie în care era nevoie de interventia echipajului SMURD.

Ultimele evenimente s-au înregistrat în comuna Horodnic de Sus şi localitatea Poiana Negri, judeţul Suceava.

Intervenţia în Horodnic de Sus s-a dovedit a fi una deosebit de grea pentru stingerea pârjolului izbucnit într-o gospodărie particulară, fiind necesară intervenţia a nu mai puţin de opt autopeciale ale Detaşamentului de pompieri Rădăuţi, ale Gărzilor de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, dar şi ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Horodnic de Sus.

Potrivit datelor oferite de Biroul de presă al ISU Suceava, în urma incendiului întreaga gospodărie s-a transformat într-un maldăr de cenuşă, flăcările distrugând casa de locuit, bucătăria de vară, adăpostul de animale, un atelier de tâmplărie aflat în curte, circa 15 metri cubi lemn de foc, 6 metri cubi de cherestea, 3 metri cubi de şindrilă şi circa 5 tone de furaje.

Lupta cu flăcările a durat mai bine de şase ore, iar din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, “din primele cercetări, a rezultat că focul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui mijloc de iluminat lăsat sub tensiune”.

Marţi dimineaţă, alarma a sunat din nou pentru pompieri anunaţând că arde o hală gater, aparţinând unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, din localitatea Poiana Negri, judeţul Suceava.

Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei care s-a deplasat la faţa locului, cu două autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, au reuşit stingerea flăcărilor după patru ore.

Din păcate focul a distrus o hală pentru debitare şi patru camere aflate la etajul construcţiei, pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, degradându-se două banzicuri, un circular şi un pendul pentru debitare.

Ca şi la incendiul precedent, din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui echipament de iluminat defect.


Intră acum și în grupul de