La USV au inceput alegerile pentru Consiliile Facultatilor. Afla tot aici si cand va fi ales noul rector al Universitatii din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV) din Suceava au început, miercuri dimineaţă, alegerile pentru Consiliile Facultăţilor, ce se desfăşoară în sala de vot amenajată la parterul corpului E al instituţiei sucevene de învăţământ superior.

„Alegerile continuă joi, 2 februarie 2012, respectiv vineri, 3 februarie 2012 în acelaşi interval orar, 09.00-16.00. Mâine, se va vota pentru Senat, iar vineri vor fi alegeri pentru Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat, ai căror electori vor fi doar conducătorii de doctorat”, a declarat pentru NewsBucovina.ro as. drd. ing. Ovidiu Schipor, membru al Biroului Electoral din cadrul USV, care a precizat că între 16 şi 18 ianuarie au avut loc depunerile de candidaturi pentru trei structuri reprezentative ale universităţii sucevene: Consiliile Facultăţilor, Senatul Universităţii şi Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat.

„Ca noutate anul acesta, faţă de alegerile trecute, în concordanţă cu legea, reprezentanţii în Senat ai facultăţilor nu mai sunt aleşi doar de cadrele didactice titulare din facultatea respectivă, ci de cadrele didactice din întreaga universitate. Prin urmare, un cadru didactic din cadrul unei anumite facultăţi are dreptul de a vota reprezentanţii în Senat de la toate celelalte facultăţi, inclusiv de la facultatea lui”, a explicat Ovidiu Schipor pentru NewsBucovina.ro.

Totodată, acesta a arătat că complexitatea acestui proces electoral derivă şi din faptul că la Senat un elector are posibilitatea de a pune maxim 27 de ştampile, ceea ce nu e puţin, iar alegerile pentru Consiliile Facultăţilor se realizează într-un context centralizat, numărul candidaţilor fiind în jur de 85.

Precizăm că la nivelul USV există electori, adică cadre didactice titulare angajate pe o perioadă nedeterminată de timp şi asistenţi de cercetare, în total însumând un număr de 339 de persoane.

Conform calendarului alegerilor afişat pe site-ul universităţii, până în data de 6 februarie se vor anunţa rezultatele alegerilor pentru mandatele de membru în consiliul facultăţii, în consiliul pentru studii universitare de doctorat, în senat.

În ceea ce priveşte depunerea candidaturii pentru funcţia de rector, aceasta se va face până la data de 3 februarie, urmând ca în data de 7 februarie, la nivelul USV, să aibă loc o Adunare Generală în cadrul căreia se vor prezenta programele manageriale. Pe 17, respectiv 20 februarie vor avea loc alegerile propriu-zise.

„Ziua de 17 este dedicată turului I, iar data de 20 este dedicată turului al doilea, numai în cazul în care va fi nevoie”, a arătat membrul Comisiei Electorale.

Depunerea şi rezolvarea contestaţiilor pentru zilele de 1,2 şi 3 februarie se va face în data de 7 februarie, iar în data de 23 februarie va avea loc depunerea şi rezolvarea contestaţiilor la alegerile pentru funcţia de rector.

Menţionăm că structura desemnată să gestioneze alegerile în facultate este Biroul Electoral, format din: lect. univ. dr. Liana Pascariu (preşedinte) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Ovidiu Schipor din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi asist. ing. Gabriel Duduman din cadrul Facultăţii de Silvicultură.

Miercuri, în jurul orei 11.00, prezenţa la vot la USV era de 15%. „Avem nevoie de prezenţă la vot 50+1 pentru validare, de aceea este important ca lumea să vină la urne. În cazul în care nu vom atinge prezenţa de 50+1, se va organiza o altă sesiune de alegeri”, a mai explicat Ovidiu Schipor.


Intră acum și în grupul de