Profesori insuficienti pentru scolarizarea la domiciliu a elevilor cu nevoi speciale din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Doar 31 de profesori, dintre care şase cu plata la oră, se deplasează, în momentul de faţă, la domiciliul elevilor cu nevoi speciale din judeţul Suceava pentru a le preda.

Potrivit directorului adjunct de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava, Cristina Clim, numărul acestor profesori este insuficient, având în vedere că numărul elevilor şcolarizaţi la domiciliu, la nivelul judeţului nostru ajunge la 195.

“În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a înaintat o cerere de suplimentare a posturilor către MECTS”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Cristina Clim.

Ea a arătat că în acest an şcolar sunt pregătiţi la domiciliu 55 de copii de la Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” Suceava, 47 de copii din municipiul reşedinţă de judeţ şi din zonele limitrofe Sucevei, 34 de copii din zona Fălticeni, 12 din Gura Humorului, 9 din zona Câmpulung, 9 din zona Vatra Dornei, 6 din zona Siret şi 23 din zona Rădăuţi.

Reamintim că faţă de anul trecut, numărul elevilor şcolarizaţi la domiciliu a crescut cu 14 elevi. Norma unui cadru didactic care se deplasează la domiciliul elevului este de 4 elevi, însemnând 16 ore. Programul pentru un copil este de două ore şi jumătate, în funcţie de gradul de deficienţă al copilului.


Intră acum și în grupul de