Mos Craciun a ajuns in avans la copiii de la Scoala “Dimitrie Pacurariu” din Scheia


Intră acum și în grupul de

ScheiaAnul acesta Moşul a ajuns mai devreme la copiii din Şcoala „Dimitrie Păcurariu ” Şcheia. Conform tradiţiei începută în anul 2005, primarul comunei, Vasile Andriciuc, a împărţit copiilor din satele arondate, cca. 700 de pachete care conţineau dulciuri, haine şi fructe.

„Iubesc foarte mult copiii, satisfacţia mea ca primar este că mă cunosc toţi, îmi doresc ca aceştia să înveţe şi să ajungă ceea ce îşi propun, ei sunt cea mai bună investiţie. Nu numai nota este stimulentul copilului, Moşul trece pe la Primărie, apoi mă deleagă pe mine să le fac câteva bucurii. Contează să le dai speranţă. Bucuria mea este ca toţi să înveţe, să se joace, să se simtă copii”, a transmis edilul tuturor elevilor de la şcolile din comuna suceveană.

Nici cadrele didactice nu au fost uitate. Primarul a răsplătit munca acestora oferind fiecăruia câte o cutie de bomboane. “Sunt un om al şcolii şi apreciez munca dascălilor”, a spus Andriciuc.

A fost sărbătoare cu adevărat pentru cei mai puţin avuţi, aceştia bucurându-se de colaborarea dintre Şcoala „Dimitrie Păcurariu” Şcheia şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” în cadrul proiectului „Ajută-ţi aproapele!”.  Prin bunătatea profesorilor şi elevilor din această unitate copiii din familiile defavorizate au beneficiat de haine şi încălţăminte de iarnă.

ScheiaDirectorul unităţii, Gabriela Cazac, a afirmat: „Pe langă donaţiile pentru elevii şcolii noastre, am hotărât să le facem un mic cadou şi celorlalţi copiii, pentru că ştim că există familii cu situaţii grele şi la Şcheia. Proiectul a luat naştere din dorinţa de a bucura sufletele amărâte şi de a ne împlini pe noi ca oameni” . Prof. Oana Popescu a încheiat prin a dezvălui că „e nevoie de puţină generozitate şi altruism, nu numai în perioada aceasta, dar acum ne amintim cel mai des că suntem oameni şi trebuie să ne ajutăm reciproc. Ne amintim să ne apropiem unii de alţii. Crăciunul ne oferă ocazia să fim mai buni”.

Programul a fost completat de Carnavalul iernii „Crăciun în stil şcheian”.

„E vremea Crăciunului, e momentul să dăruim din puţinul nostru şi altora, e clipa în care egoismul se uită, lăsând la vedere bunătatea, dragostea şi omenia. Am profitat de moment să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, cu atât mai mult acum, în clipele Sfinte ale Crăciunului”, a declarat directoarea unităţii, Ioana Bahrincean.

ScheiaManifestarea a mobilizat majoritatea elevilor din şcoală, de la preşcolari, la clasa a VIII-a şi s-a remarcat prin diversitatea lucrărilor dedicate iernii. Au fost premiate cele mai frumoase felicitări şi desene pentru Crăciun. Carnavalul a fost coordonat de înv. Viorica Croitor şi prof. Alina Lăzăreanu. Colindele au răsunat umplând de emoţie sufletele celor prezenţi. Grupul vocal instrumental al şcolii “Mugurelul” coordonat de înv. Ioan Boghean a interpretat cu dăruire şi seninătate , iar cei prezenţi   i-au răsplatit cu aplauze. Spectacolul a continuat cu sceneta religioasă intitulată “Sulfet între bine şi rău”, coordonată de ec. Iuliana Buzuleac, în care copii au jucat rolurile unor calităţi (Bunătatea, Curajul, Iubirea, Pacea, Rugăciunea) şi ale unor defecte (Minciuna, Tristeţea, Mânia, Mândria, Lenea, Frica), pentru a evidenţia că Sufletul trebuie să aleagă binele. Cele mai bune interpretări au fost ale elevilor Adrian Marcu şi Pisoschi Cosmin din clasa a VI – a. Finalul le-a aparţinut elevilor de clasa a VIII – a, care au pregătit “Malanca de la Şcheia”, vestind astfel  Anul Nou. Malanca (Ursul, Mascaţii) este un obicei specific zonei bucovinene care prevesteşte finalul unui an şi începutul altuia.

Alina Faur, Palatul Copiilor Suceava

 


Intră acum și în grupul de