La final de 2012, aproape 3.000 de volume nu au fost returnate Bibliotecii Bucovinei din Suceava


Intră acum și în grupul de

Ca în fiecare an, o parte dintre sucevenii care împrumută cărţi de la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din municipiu au uitat să returneze la timp volumele solicitate, astfel că, la finele lui 2012 au rămas nerestituite  un număr de 2.878 de opere literare.

biblioteca„Precizez faptul că în această statistică sunt incluse şi cărţile care au întârziere de doar o zi. O treime dintre aceste împrumuturi au o perioadă de întârziere destul de mare. Aceste rezultate sunt generate de soft-ul informatic pe care l-am pus la dispoziţia publicului sucevean la începutul anului 2012”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul bibliotecii sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Potrivit acestuia, cele mai multe cărţi nerestituite se înregistrează la Secţia Împrumut Adulţi, cu un număr de 1.702 volume, urmată de Secţia Împrumut Copii, acolo unde nu au fost restituite 620 de volume plus 4 DVD-uri. De asemenea, la Secţia Limbi străine lipsesc 84 de volume, iar la Sala de lectură nu au fost returnate 82 de cărţi.

La filiala bibliotecii din cartierul Burdujeni nu au fost aduse 278 de volume împrumutate, iar la filiala dincartierul  Obcini lipsesc 112 volume.

De regulă, o carte se împrumută pentru o perioadă de 14 zile, existând posibilitatea prelungirii cu încă 14 zile. Dacă aceste condiţii nu sunt respectate, există o taxă de nerestituire la termen. Se penalizează cu 1% pe zi, de întârziere, din valoare de inventar actualizată a documentului respectiv. Dacă se întâmplă ca întârzierea să depăşească 60 de zile, se va plăti o taxă de 50% din valoarea totală de inventar actualizată la zi, a documentului respectiv.


Intră acum și în grupul de