Elevii din trupa ONIX au incantat audienta, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Onix1

Muzeul de Istorie din Suceava a găzduit la începutul lunii februarie, un concert susţinut de trupa suceveană ONIX, cea care a reuşit să încânte publicul cu un recital format din cover-uri ale unor celebre balade rock.

După prestaţia tinerilor şi talentaţilor artişti, pe scenă au mai urcat interpreta Lavinia Gafencu şi trupa de teatru a Forumului Democrat German, coordonată de Andreea Ruthli.

Trupa Onix este formată exclusiv din elevi ai Colegiului Naţional „ Ştefan cel Mare” din Suceava (Mihai Andrei Ropotă – voce şi chitară acustică, Robert Teodorovici – chitară electrică şi Ştefan Marcu – voce şi chitară electrică). Aflaţi la cel de-al doilea spectacol de la înfiinţare, cei trei elevi au cântat melodii precum: „I’m Yours”, „Praf de Stele”, „I won’t give up”, „Don’t Cry”, ş.a.

Mihai Andrei Ropotă a dezvăluit într-un interviu cum a fost ales numele formaţiei şi care sunt planurile de viitor ale formaţiei ONIX.

Monica Bujanovschi: De unde vine numele formaţiei ONIX?

Mihai Andrei Ropotă: Onix-ul este o piatră semipretioasă purtată mai ales de bărbaţi, aş putea spune chiar reprezentativă pentru genul masculin. Fiind o trupă de băieţi, am considerat că ni se va potrivi, asta după o mulţime de variante discutate. Numele acesta ne-a plăcut tuturor.

MB: Ce a dus la înfiinţarea trupei ?

MAR: Întâmplarea şi pasiunea noastră pentru muzică. Cu Robert am mai cântat şi înainte, împletind pasiunea lui pentru chitară cu a mea. Întâmplarea a făcut să fim împreună cu Ştefan de revelionul trecut. Aveam toţi chitările şi din noaptea aceea s-a născut ONIX.

MB: Pe ce gen de muzică vă axaţi?

MAR: Deocamdată sunt cover-uri la balade rock.

MB: Veţi continua cu cover-uri sau veţi începe să puneţi în scenă propriile compoziţii ?

MAR:  Preconizăm ca în cel mai scurt timp să prezentăm publicului muzică compusă de noi.

Onix2

MB: Cum vedeţi trupa ONIX în viitor?

MAR: Bineînţeles că orice trupă nou formată aspiră la un standard ridicat. Noi muncim mult pentru a deveni mai buni şi a prezenta publicului o muzică de calitate. Ne dorim să fim cei mai buni şi să avem un viitor împreună ca trupa ONIX.

MB: Sunteţi la unul din primele spectacole ca şi formaţie. Ce doriţi să le transmiteţi celor care vă ascultă pentru prima dată ?

MAR : Ne dorim să transmitem publicului plăcerea noastră de a cânta, ceea ce ne-a unit la înfiinţarea trupei, precum şi bucuria de a fi acolo împreună cu ei.

MB: Ce aşteptări aţi avut de la acest spectacol ?

MAR: Asteptările sunt întotdeauna mari. Am dorit să fie un eveniment care să ne modifice viaţa într-un sens bun. Sperăm să ne audă cineva care să considere că merităm şansa de a merge mai departe.

MB: Aţi neglijat vreodată şcoala în favoarea repetiţiilor sau a reprezentaţiilor?

MAR: Nu, niciodată. Şcoala este cea mai importantă pentru noi

Monica Bujanovschi

Palatul Copiilor Suceava

 


Intră acum și în grupul de